Imovina fabrike obuće „Boreli“ na prodaju

Imovina nekadašnje fabrike obuće „Boreli“, koja je u stečaju od polovine 2016. godine, oglašena je na prodaju. Kako je navedeno u oglasu koji je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika imovina je procenjena na 56,4 miliona dinara, a na prodaju je ponuđena javnim prikupljanjem ponuda.

Za objekte fabrike obuće ukupne površina oko 4.000 kvadratnih metara i pripadajuću infrastrukturu, zainteresovani će moći da daju ponude uz uplatu depozita od 11,2 milona dinara.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za imovinu „Borelija“ je 16. decembar.

Stečaj u Fabrici obuće „Boreli“ otvoren je polovinom 2016. godine, a u trenutku otvaranja stečaja u proizvodnji je bilo 180 radnika i još 90 radnika u maloprodajnim objektima širom Srbije. Dug fabrike tada je bio 1,8 milijadi dinara, a račun u blokadi od 750 miliona dinara.

Pola godine posle otvaranja stečaja proglašen je bankrot.

Fabrika obuće „Boreli“ do raspada nekadašnje države poslovala je kao beo kombinata „Borovo“. Zbog nerešenih odnosa Srbije i Hrvatske koji se tiču imovine „Boreli“ nikada nije, u vreme prodaje društvene imovine, bio ponuđen ne prodaju. Većina radnika, njih oko 500, iskoristila je državni socijalni program u „Borel“ napustila 2015. godine.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниTajson se vratio u ring, boksovao nerešeno sa Džonsom
СледећиOd danas za starije osnovce i srednjoškolce nastava onlajn

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.