Имовина фабрике обуће “Борели” на продају


Имовина некадашње фабрике обуће “Борели”, која је у стечају од половине 2016. године, оглашена је на продају. Како је наведено у огласу који је објавила Агенција за лиценцирање стечајних управника имовина је процењена на 56,4 милиона динара, а на продају је понуђена јавним прикупљањем понуда.

За објекте фабрике обуће укупне површина око 4.000 квадратних метара и припадајућу инфраструктуру, заинтересовани ће моћи да дају понуде уз уплату депозита од 11,2 милона динара.

Крајњи рок за достављање понуда за имовину “Борелија” је 16. децембар.

Стечај у Фабрици обуће “Борели” отворен је половином 2016. године, а у тренутку отварања стечаја у производњи је било 180 радника и још 90 радника у малопродајним објектима широм Србије. Дуг фабрике тада је био 1,8 милијади динара, а рачун у блокади од 750 милиона динара.

Пола године после отварања стечаја проглашен је банкрот.

Фабрика обуће “Борели” до распада некадашње државе пословала је као бео комбината “Борово”. Због нерешених односа Србије и Хрватске који се тичу имовине “Борели” никада није, у време продаје друштвене имовине, био понуђен не продају. Већина радника, њих око 500, искористила је државни социјални програм у “Борел” напустила 2015. године.

Извор: РТВ (Злата Васиљевић)


ПретходниТајсон се вратио у ринг, боксовао нерешено са Џонсом
СледећиОд данас за старије основце и средњошколце настава онлајн

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.