Ivo Andrić prvi put na daskama somborskog Teatra

Foto: Aleksandar Ramadanović

U sredu, 16. oktobra, u 20.00h, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, održaće se premijera predstave TRAVNIČKA HRONIKA u adaptaciji, dramatizaciji i režiji Nikite Milivojevića.

Nakon neverovatnog koproducentskog uspeha u radu na predstavi Tartif Igora Vuka Torbice, Narodno pozorište Sombor i Srpsko narodno pozorište, Novi Sad, u završnoj su fazi rada na predstavi koju režira Nikita Milivojević.

Zanimljivo je da je ovo ne samo prvi put da se neko Andrićevo delo dramatizuje u Somboru, već i prvi put da renomirani srpski reditelj Nikita Milivojević režira u somborskom Teatru.


U ovom dvostrukom prvencu igraju: Marija Medenica, Jugoslav Krajnov, Tijana Marković, Branislav Jerković, Aleksandar Gajin, Dušan Jakišić, Nebojša Savić, Miroslav Fabri, Dušan Vukašinović, Ninoslav Đorđević, Zoran Karajić, Marko Savković, Vladimir Milojević, Sonja Isailović, Ivan Đurić, Marko Marković.

Kompozitor je Dimitris Kamaratos, za scenski pokret i vokalni trening zadužena je Amalija Benet,scenografi su Nikita Milivojević i Željko Piškorić, kostimograf Marina Sremac.

ПретходниMEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI FESTIVAL „EVROPSKI AMAZON“
СледећиOpštinsko školsko takmičenje u stonom tenisu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.