Izbor iz savremenog srpskog slikarstva

Bijenale „Likovna jesen” od subote u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja i u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić”

Centralni deo izložbe „Slika u doba opšte medijalizacije” posvećen je najaktuelnijim tendencijama u savremenom srpskom slikarstvu. Selektorskim i kustoskim načinom se ukazuje na fenomene današnjeg slikarstva, na stanje slike i njenog smisla u društvu u kome živimo.

Na izložbi će učestvovati 18 umetnika iz Srbije u selekciji Slavice Popov, kustosa Galerije savremene umetnosti u Zrenjaninu i Save Stepanova, likovnog kritičara iz Novog Sada. Izložbu će upotpuniti predstavljanje radova petoro autora iz Crne Gore. Ovaj segment izložbe pod nazivom „Jedan mogući izbor iz savremenog slikarstva Crne Gore” realizovan je u saradnji sa Centrom za savremenu umjetnost Crne Gore.


Manifestacija će, treći put zaredom, okupiti i šest „street-art” umetnika koji će na Trgu Koste Trifkovića prirediti izložbu na temu „Murali svakodnevlja”.

Kao i prethodnih, i ove godina se postavlja jedna studijska izložba kojom se sagledavaju i valorizuju neke specifične pojave u našoj umetnosti, a koje se odvijaju u aktuelnom  trenutku ili su se dešavale u skorijoj modernističkoj ili postmodernoj tradiciji.

Ove godine će biti postavljena izložba „Fantastična figuracija na razmeđi vekova” koja se razvila usred postmodernističkih zbivanja u beogradskom krugu zagovornika slike kao integralnog shvatanja i interpretiranja sveta. Ova pojava će biti sublimno prikazana samostalnom izložbom jednog od najznačajnijih predstavnika tog pokreta, Vladimira Dunjića, u selekciji Dragana Stojkova.

Manifestacija „Likovna jesen”, koju je 1961. godine pokrenuo naš veliki slikar Milan Konjović a obnovio 2008. godine slikar Dragan Stojkov, trajaće do 6. novembra.

Izvor: soinfo.org @ tam

ПретходниUKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA SA TERITORIJE GRADA
СледећиSOMBOR OBELEŽIO MEĐUNARODNI DAN ŽENA NA SELU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.