Izgorelo 40 hektara ječma u staparskom ataru

pozar-stapar-sombor

Poljski požar gasile vatrogasne ekipa iz Apatina, Sombora i Stapara.

Juče popodne izbio je požar u ataru Stapara prema Prigrevice. Prema informacijama sa zvanične fejsbuk stranice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stapar, izgorelo je četrdesetak hektara ječma. Nakon višesatne borbe obuzdano je širenje vatre koja je ugrožavala kompletnu površinu od oko 350 hektara pod ječmom. Parcele su u vlasništvu lokalnog privrednog društva.

Sagovornici SOinfo.org portala kažu da šteta od ovog požara, po aktuelnoj berzanskoj ceni kilograma ječma od oko 16 dinara uz prosečan prinos od šest tona po hektaru, nije manji od četiri miliona dinara, oko 35.000 evra.


Navedeno je da su u borbi sa poljskim požarom, na preko 40 Celzijusa, učestvovali pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Sombora i Apatina, te članovi DVD Stapar. Vatrenoj stihiji se po iscrpljujućim vremenskim uslovima suprotstavilo četrdesetak vatrogasaca koji su na raspolaganju imali pet vozila.

Radio televizija Vojvodine je objavila da nije bilo povređenih lica, kao i da će istragom biti utvrđeno kako je došlo do požara.

Izvor: savamajstor @ soinfo.org

ПретходниPontonski most prema Apatinu
СледећиSOMBORSKI KOTLIĆ 2023.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.