Izgradnja brze saobraćajnice Kikinda – Sombor

put-kikinda-sombor-brza-saobra-ajnica

Izgradnja brze saobraćajnice Kikinda – Sombor počeće iz dva pravca, a radovi sa kikindske strane trebalo bi da startuju na jesen. To je prilikom nedavne posete Kikindi potvrdio Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Saobraćajnica dužine 175 kilometara povezivaće dva granična prelaza – Nakovo, na granici sa Rumunijom, i Bački breg, prelaz sa Hrvatskom. To je istovremeno najbolji način povezivanja Sombora, Kule, Vrbasa, Novog Bečeja i Kikinde. Radovi sa somborske strane trebalo bi počnu u naredna dva meseca, dok bi u Kikindi taj važan posao trebalo da startuje s jeseni. Kako je prilikom boravka u Kikindi naglasio Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ta deonica izuzetno je važna u podizanju ukupne saobraćajne infrastrukture Vojvodine.

„I zato će mera uspeha sledeće Vlade biti i izgradnja saobraćajnice i spajanje, s jedne strane Kikinde i Nakova sa koridorom 10, a sa druge strane Sombora i Bačkog Brega. Mi moramo ta dva grada da integrišemo u saobraćajni sistem Republike Srbije , a to će biti i najbolja subvencija za sve kompanijne koje ovde posluju. Mogu da kažem da smo u završnoj fazi da započnemo taj projekat,“ rekao je prilikom boravka u Kikindi ministar Tomislav Momirović.

Za dalji razvoj Kikinde, njene privredne potencijale i projekte, buduće brza saobraćajnica ima ogroman značaj.

„Neverovatna je važnost ove saobraćajnice, pa je za nas važno da što pre krene izgradnja od strane Kikinde. Znamo šta to znači za Kikindu, grad će postati tranzit, kroz Kikindu će se prolaziti, a samim tim i povećati investicioni potencijali , ne samo grada, već i našeg regiona,“ istakao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Kako je najavio ministar Momirović, intenzivno se radi i na podizanju nivoa rada graničnog prelaza Nakovo – Lunga na viši nivo, kako bi taj prelaz sa Rumunijom, na svega 9 kilometara od Kikinde, ubuduće radio 24 sata.

Izvor: RTV

ПретходниZA PEĐIN ŽIVOT
СледећиMobilna aplikacija „Psihofon“ protiv stresa i tuge

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.