Izložba „Crteži za tri bronze“ od 15. januara u Somboru

Izložba crteža i skulptura umetnika Dušana Rajšića, pod nazivom „Crteži za tri bronze“, biće otvorena u sredu, 15. januara 2020. godine u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u 19 časova.

Dušan Rajšić rođen je 1970. godine u Gospiću. Studije vajarstva započeo je na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu – 1990. godine, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1996. godine. Član je ULUS-a i urednik likovnih programa Centra za kulturu u Lazarevcu.

Dela Dušana Rajšića koja će biti izložena u Somboru inspirisana su večito aktuelnim likom Don Kihota, protagoniste istoimenog remek-dela španske i svetske književnosti sa početka XVI veka, koje je napisao Migel de Servantes. Već duže od 13 godina, umetnik u svojim slikama, crtežima i skulpturama pokušava na svoj, likovni način, da pronađe odgovore na brojna pitanja koja proizilaze iz knjige. Dušan Rajšić pokazuje da je Don Kihot danas jednako aktuelan kao i pre četiri veka.

Otvaranje izložbe Dušana Rajšića označiće početak nove izlagačke sezone u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

ПретходниRekonstrukcija fiskulturnih sala u somborskoj opštini
СледећиRezidba u voćnjacima u Kupusini

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.