Изложба “Цртежи за три бронзе” од 15. јануара у Сомбору


Изложба цртежа и скулптура уметника Душана Рајшића, под називом “Цртежи за три бронзе”, биће отворена у среду, 15. јануара 2020. године у Галерији Културног центра “Лаза Костић” Сомбор, у 19 часова.

Душан Рајшић рођен је 1970. године у Госпићу. Студије вајарства започео је на Академији ликовних уметности у Загребу – 1990. године, а дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду, 1996. године. Члан је УЛУС-а и уредник ликовних програма Центра за културу у Лазаревцу.

Дела Душана Рајшића која ће бити изложена у Сомбору инспирисана су вечито актуелним ликом Дон Кихота, протагонисте истоименог ремек-дела шпанске и светске књижевности са почетка XVI века, које је написао Мигел де Сервантес. Већ дуже од 13 година, уметник у својим сликама, цртежима и скулптурама покушава на свој, ликовни начин, да пронађе одговоре на бројна питања која произилазе из књиге. Душан Рајшић показује да је Дон Кихот данас једнако актуелан као и пре четири века.

Отварање изложбе Душана Рајшића означиће почетак нове излагачке сезоне у Галерији Културног центра “Лаза Костић” Сомбор.


ПретходниРеконструкција фискултурних сала у сомборској општини
СледећиРезидба у воћњацима у Купусини

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.