Izložba Dobrivoja Rajića „Unutrašnja slika“ u Somboru

Foto: KC Sombor

Изложба слика уметника Добривоја Рајића, под називом „Унутрашња слика“ биће отворена у уторак, 25. фебруара у Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, са почетком у 19 часова.

Добривој Рајић рођен је у Зрењанину 1956. године. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, 1982. године, на одсеку за сликарство у класи професора Бошка Петровића и Јована Ракиџића, док је цртање завршио код професора Милана Станојева.

Члан је УЛУВ-а од 1983. године. Статус самосталног уметника стекао је четири године касније. Добитник је више значајних награда и признања. Остварио је преко 50 самосталних изложби. Живи и ствара у Новом Саду.

„Изложба Унутрашња слика Добривоја Рајића, коју представља публици у Сомбору, представља најновију етапу ауторовог пута у истраживању сопственог рада. Овим путем ка, или кроз Унутрашњост слике, Рајић је пошао давно, већ када је први пут почео да ствара. Пут је трасиран интересовањима, искуством и предузимљивошћу аутора. Последњих година, у зрелом животном и стваралачком добу, уметник своја знања и искуства чвршће и консеквентније усмерава ка формулисању есенцијалне идеје и садржине стваралаштва и његовог резултата – слике.

Разлажући сегменте слике до елементарног нивоа, Рајић се упушта у трагање за квантном честицом уметности. После фаза увећавања и откривања физичке унутрашњости слике и њене скривене материјалне структуре и дугогодишњег посвећеног откривања знаковитих фактура које је уносио у слику, аутор сада на великим форматима увећава и акцентује градивне елементе слике и цртежа који постају координатне мреже и маркације за флуидније садржаје: гест, емоцију, сећање, асоцијацију“, казао је Дејан Радовановић.

Поставка у Сомбору ће трајати до 15. марта.

Извор: РТВ

ПретходниU kući u Somboru zatečeno ugljenisano telo muškarca
СледећиKonkurs za kratku priču i nagradu „Miodrag Borisavljević“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.