Izložba fotografija „Priče iz radionice“

Izložba fotografija autora Bojana Đurišića, pod nazivom „Priče iz radionice“ biće otvorena 26. marta u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor sa početkom u 19 časova. Postavka će biti aktuelna do 12. aprila.

„Prizori ispred Vas nastali su slučajno, istiniti su i do sada verovatno više ne postoje. Možda, i samo slučajno saznamo kako su i zašto nastali. Snimio sam ih u radionicama i u okruženjima gde se nešto radi ili se radilo. Najčešće su to neka prljava mesta ni nalik onima u kojima će ove fotografije živeti. Sebi ovde pripisujem radoznalost, sve ostalo je dokumentarizam, entropija i estetika. Ove fotografije su nastajale dugo, temeljno i slučajno. Cilj mi je da sačuvam ove prolazne prizore i obogatim neke prostore kojima je potrebno malo ‘prljavštine'“, kazao je autor o izložbi.

Bojan Đurišić je rođen u Somboru 1979. godine. Pronašao je sebe u multimedijalnim umetničkim praksama i posvećen je istim skoro dve decenije.

Kaže da kratke misli i priče beleži klasičnim fotoaparatom, a one kompleksnije filmskom kamerom. Biografija mu je obeležena poslovima filmskog radnika, fotografa i autora. Danas živi u Novom Sadu.

rtv.rs

ПретходниTragedija koja se ne sme zaboraviti!
СледећиMašinovođa iz Sombora motociklom obilazi svet i beleži čudesne prizore

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.