Изложба фотографија “Приче из радионице”


Изложба фотографија аутора Бојана Ђуришића, под називом “Приче из радионице” биће отворена 26. марта у Малој галерији Културног центра “Лаза Костић” Сомбор са почетком у 19 часова. Поставка ће бити актуелна до 12. априла.

“Призори испред Вас настали су случајно, истинити су и до сада вероватно више не постоје. Можда, и само случајно сазнамо како су и зашто настали. Снимио сам их у радионицама и у окружењима где се нешто ради или се радило. Најчешће су то нека прљава места ни налик онима у којима ће ове фотографије живети. Себи овде приписујем радозналост, све остало је документаризам, ентропија и естетика. Ове фотографије су настајале дуго, темељно и случајно. Циљ ми је да сачувам ове пролазне призоре и обогатим неке просторе којима је потребно мало ‘прљавштине'”, казао је аутор о изложби.

Бојан Ђуришић је рођен у Сомбору 1979. године. Пронашао је себе у мултимедијалним уметничким праксама и посвећен је истим скоро две деценије.

Каже да кратке мисли и приче бележи класичним фотоапаратом, а оне комплексније филмском камером. Биографија му је обележена пословима филмског радника, фотографа и аутора. Данас живи у Новом Саду.

rtv.rs


ПретходниТрагедија која се не сме заборавити!
СледећиМашиновођа из Сомбора мотоциклом обилази свет и бележи чудесне призоре

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.