Izložba „Noćne sene“ od 11. februara u Somboru

Otvaranje izložbe radova Marije Ranković, pod nazivom „Noćne sene“, održaće se u utorak, 11. februara 2020. godine u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, sa početkom u 19 časova.

Marija Ranković rođena je u Užicu 1998.godine. Završila je Umetničku školu 2016.godine, smer konzervator kulturnih dobara, takođe u Užicu. Akademiju Umetnosti u Novom Sadu upisuje iste godine.Trenutno je student četvrte godine, modul slikarstvo, u klasi kod Profesora Gorana Despotovskog. Izlagala na više kolektivnih izložbi i na jednoj samostalnoj u okviru Univerziteta Akademije umetnosti.

Reč autorke o seriji „Noćne sene“: „Radovi iz ove serije predstavljaju ispoljavanje različitih ličnih viđenja stvarnosti i imaginacije a ujedno i društvenog angažovanja – manipulacije u snovima ili kroz snove.

Markerima i olovkama pravim skice, većina ostane samo u formi crteža ali neke razradjujem i nakon prve faze, koje kasnije kolažiram u Fotošopu, Ilustratoru i naposletku u Premijeru ubacujem zvuk koji je neophodan element ovog vizuelnog doživljaja. Ne prenosim ceo sadržaj sna, već segmente koji mi u tom trenutku prošire ideju. San zabeležim u dnevnik. Poigravam se sa perspektivom, karakterima, oblicima. Deformišem svaki deo na slici, crtežu, jer posmatrač voli igru, voli nešto što ga na tren udalji od realnosti.“

Programi koji podrazumevaju prikazivanje rada mladih umetnika iz različitih oblasti vizuelnog stvaralaštva, obeležiće rad Male galerije u 2020. godini. Postavka izložbe „Noćne sene“ biće aktuelna do 1. marta.

ПретходниKonferencija „Mir sa ženskim likom“
СледећиProgram rehabilitacije za dijabetičare na insulinskoj terapiji u banji „Junaković“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.