Изложба слика Марине Милев “Апсолутно стварно”


Изложба слика Марине Милев, под називом “Апсолутно стварно”, биће отворена у уторак, 4. децембра у Галерији КЦ “Лаза Костић” Сомбор, са почетком у 19 часова.

Марина је рођена 1982. године у Бору. Завршила је Вишу школу ликовних и примењених уметности 2013. године у Београду, док је дипломирала у Новом Саду на Академији ликовних уметности 2007. године. Активно се бави сликарством, илустрацијом и графичким дизајном. Иза себе има немали број самосталних изложби.

Поставка у Сомбору трајаће до 22. децембра.

“Моји радови имају за циљ да нам прикажу реалност ин тото, са својим видљивим и невидљивим бићима и контрадикторностима. Питам се да ли постоји консензус око тога шта је заправо стварно, а шта не, шта је обојено утисцима, вредностима, очекивањима и најразличитјом смесом емоција. Шта је свет идеја, а шта његова пројекција? Шта се налази иза или испред значења речи и различитих контструкција?

Реалност је виђена као нешто што је круто, опипљиво, са јасним границама, насупрот машти, илузији и апстракцији, сновима и игри. Мој задатак није само да прикажем хиперреално, надреалано или неку интегралну стварност, већ да испитам да ли се иза крутих површина реалног можда крије низ невидљивих архетипова као и наша лична митолошка и зооморфна бића. Сумња у постојање оностраних светова нас суочава са потребом да измислимо нови принцип реалности, а то је за мене тотална синтеза унутрашњег и спољашњег света, превођење небеског и фантастичног у оно што се приказује као стварност. Хоћу да изломим постулате реалног и свакодневног, да пореметим просторне и временске планове, да укрстим људе и животиње, фантазију, чињенице и садржај који се појављује у разноврсним медијима.

То је мој колаж живота. У свом раду примењујем метод неспутане артикулације несвесног, односно радим спонтано, без унапред детерминисане идеје онога што желим да добијем као крајњи резултат. Нова димензија је ту, само ако пажљиво и маштовито погледамо око себе. Она је подједнако застрашујућа и ушушкано блиска”, изјавила је ауторка.

Извор: ртв.рс


ПретходниСрпски Севертранс шокирао немачку полицију
СледећиКако до сопственог бизниса?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.