Izložba „Vigled“ Milivoja Kostića u galeriji Kulturnog centra Sombor

izlo-ba-kc-sombor

Izložba „Vigled“ Milivoja Kostića biće otvorena večeras u 19 časova u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor i trajaće do 5. avgusta, obaveštavaju iz te institucije.

Polazište za crteže iz ciklusa „Vigled“ je reakcija na problem savremenog čoveka, koji se postepeno izoluje od svog izvornog odnosa sa fizičkim univerzumom. Potiskuje se unutar sebe i samoprogoni u emotivne pećine… Veoma je bitna uloga radoznalog posmatrača koji može, kroz već date likovne predloške, da ponudi svoju verziju realnosti i svemu da vlastiti, unutrašnji smisao. To je izazov sopstvene nadgradnje. Fascinantno je koliko jedan isti crtež može da dobije različitih interpretacija.

Milivoj Kostić rođen je u Valjevu 1971. Diplomirao slikarstvo (profesor likovnih umetnosti) u klasi prof. Dušana Todorovića, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Studije: Teorija umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti, Beograd ; Fresko slikarstvo, Akademija umetnosti Priština.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2001. Saradnik IOM Kancelarije (IOM konsultant), Beograd, Olimpijskog komiteta Srbije i Asocijacije za umetnost i medije. Predvodio je umetničke grupe Crni kreč i Vigled. Radio kao profesor likovne kulture, organizator umetničkih aktivnosti osuđenih lica, psihosocijalni savetnik (sertifikovan od strane Instituta za mentalno zdravlje, Beograd; Tavistok klinike, London; IOM, Rim), TV novinar i art menadžer. Autor i moderator umetničkih i psihosocijalnih radionica za mlade.

Autor je više knjiga moderne i haiku poezije, uključujući: „Tamna strana beonjače“, „Sila lista“… Prvi 3D (Street Art) anamorfni umetnik u Srbiji. Saradnik festivala Street Art, Blumberg, Nemačka i Urban Art, Amšteten, Austrija. Jedan od pobednika nacionalnog konkursa Srbija stvara – Od inspiracije do dela, za 2020. god. (UNDP) Izlagao samostalno i grupno na više stotina izložbi u zemlji i inostranstvu. Izložbe i nagrade – više na:kosticm.blogspot.com

Od 2012. je u statusu samostalnog umetnika, dobijenog od strane ULUS-a i Gradske uprave za kulturu Novi Sad.

Izvor: RTV

ПретходниU toku konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća
СледећиJapan srušio rekord – najbrži internet svih vremena

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.