Izložba „Without fantasy“

Četvrta samostalna izložba mladog Somborca Ivana Vilima otvorena je u galerijskom prostoru Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru.

„Without fantasy“ naziv je postavke koju čine deset crteža i deset slika u kombinovanoj tehnici – akril, ulje, kolažna papiru ili platnu, različitih formata koji predstavljaju sažetak umetničkog stvaralaštva u poslednje tri godine rada.

„U stvari je sve povezano kroz priču o bespredmetnoj umetnosti gde publika treba da uživa u tome što nema predmetnosti, dakle, prosto razlaganje na likovne elemente – oblik, liniju, boju… Svako, u suštini, vidi nešto što je njemu zanimljivo!“ objasnio je autor izložbe Ivan Vilim.

Naziv izložbe „Without fantasy“ daje mogućnost da se ne vidi samo gruba materija kao predmet već i ono što je manje telesno od realističnog predmeta – pribliziti apstraktno moderno slikarstvo običnoj publici.

„Ovo je pokazna vežba jednog izuzetnog talenta i osećaja za boju i snažnog osećaja za kompoziciju. To je jasno vidljivo na njegovim velikim formatima. Međutim, čini mi se da su upravo ovi manji format, radovi na papiru, koji su svedeni, koji su, moglo bi se reći jedna izvučena suština apstaktnog izraza kroz gest i čitava kompozicija izložbe je postavljena na takav način da ima jedan zanimljiv ritam“, istakla je Tatjana Dimitrijević, urednica likovnih programa otvarajući izložbu.

Izložbu slika Ivana Vilima publika može pogledati do 16. marta.

Izvor: rtv.rs

ПретходниSombor za 5 – U laganom ritmu
СледећиElektronske interaktivne table i e-udžbenici u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.