Izrečeno više od 51 miliona dinara novčanih kazni

Прекршајни судови у Србији изрекли су укупно више од 51 милиона динара новчаних казни током првих 10 дана од доношења Уредбе о забрани кретања на јавном месту током ванредног стања, а ради спречавања ширења корона вируса.

Кажњено је укупно 1.049 особа, различите старосне доби, новцаним казнама од 50.000 до 150.000 динара због прекшаја по три основа, кажу за Танјуг у правосудним органима.

Због кршења наредбе којом је ограничено кретање старијима од 65, односно 70 година, кажњено је укупно 56 особа.

Такође, због кршења ограничења кретања ток0ом полицијског часа од 17 до 5.00 ујутро, до сада су кажњене 542 особе. Само три особе су кажњене због шетње парком и рекреативном површином упркос забрани. Укупнан износ новчаних казни је 51.268.020 динара.

У неким случајевима изречене новчане казне грађани су одмах платили, док ће остале вероватно чекати на правоснажност након жалбе.

Уредбом Владе од 21. марта ове радње су предвиђене као прекршаји за које се може изрећи казна од 50.000 до 150.000 динара. У појединим случајевима судови су ублажавали казне испод прописаног минимума, као што је то био случај са родитељима који су се са децом колима пре два дана затекли на мосту Газела након почетка полицијског часа.

Полиција је јуче најавила појачане контроле поштовања полицијског часа, као и кретања у саобраћају пред његов почетак.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је неопходно да се забрани окупљање грађана и на јавним местима као што су Ада Циганлија, Кошутњак, дунавски и савски кеј и да ће, уколико Влада Србије то уради, градске власти спровести такву одлуку.

Извор: Танјуг

ПретходниSombor: Rukometna reprezentativka među volonterima (VIDEO)
СледећиŠta je u paketu mera za oporavak srpske privrede?

1 КОМЕНТАР

  1. Pozdrav ogranicenom kretanju u gradu ! Ali, sta je sa selom ? Ako hocemo da u maju i junu jedemo sveze povrce, bio hranu, sir i zivinu, moramo ljudima omoguciti kretanje i rad u voćnjacima, bastama, vinogradima, oko stoke, od 05-20 časova … Selo i grad zive POTPUNO DRUGACIJE, imaju razlicite potrebe, navike, ritam, rad, to su dva sveta ! Ne bori se istim merama i na isti nacin protiv korone u gradu i na selu.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.