JOŠ JEDAN UHAPŠENI ZBOG UTAJE POREZA

SOMBORSKA POLICIJA UHAPSILA JOŠ JEDNOG AUTOPREVOZNIKA ZBOG UTAJE POREZA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su B.T. (1962), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

On se sumnjiči da je u 2016. i 2017. godini, kao odgovorno lice preduzeća „TRIFKE-TRANS“ iz Sombora od više benzinskih pumpi sa područja Sombora, Novog Sada, Kule i Crvenke pribavio 93 falsifikovana fiskalna i gotovinska računa, ukupne vrednosti 5.699.075 dinara, koje je u knjigovodstvu ovog preduzeća evidentirao kao istinite. Potom je, kako se sumnja, podigao novac, a iznos računa je iskoristio kao prethodni porez sa pravom na odbitak dugovanog poreza.


Sumnja se da je B.T. novac koji je podigao prisvojio za sebe, iako je bio dužan da u poreskim prijavama za 2016. i 2017. godinu ovaj iznos iskaže kao osnovicu za obračun poreza na druge prihode i poreza na dobit.

Na ovaj način je, kako se sumnja, budžet Republike Srbije oštetio za 4.743.217 dinara, za koliko je sebi pribavio korist. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

Somborska policija je sredinom septembra meseca ove godine, zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela privela J. M., kao vlasnika autoprevozničke radnje.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниKako do sopstvenog biznisa?
СледећиHERALDIKA I IDENTITET

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.