JUBILARNA 40. TRKA SOMBORSKOG POLUMARATONA

40 Somborski polumaraton 2019
Foto: sombor.rs

Najstarija ulična trka u Srbiji, Somborski polumaraton, održana je četrdeseti put u nedelju 19. maja 2019. godine. Učešće u trci je uzelo preko 1000 takmičara iz više od 15 zemalja. Staza je kružna, dužine 7km, a trke koje su se trčale su „Dukat“ trka od 7km, polumaraton od 21,1km i štafetna trka 3x7km.

U okviru 40. Somborskog polumaratona održano je i Državno prvenstvo Srbije u polumaratonu, na čijoj startnoj listi se našlo 48 muškaraca i 19 žena.

Prisutne su pozdravili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, Goran Čegar iz Atletskog saveza Srbije i Damir Marković iz ARK „Somaraton“ Sombor, koji je i direktor trke.

„Čestitam ARK Somaratonu koji je i ove godine uspešno organizovao ovu manifestaciju i koji je obezbedio podršku Sportskog saveza Srbije i evropske atletike koja je ovaj događaj za ovu godinu ocenila sa čak tri zvezdice. Zahvaljujem se svima vama koji ste iz 15 zemalja sveta došli da učestvujete na današnjem događaju. Želim vam dobro vreme, uspešnu trku i da ostvarite cilj koji ste za sebe zacrtali“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović na otvaranju 40. Somborskog polumaratona.

Direktor trke Damir Marković se zahvalio svim Somaratoncima koji su se 8 meseci svim srcem pripremali za ovo takmičenje. „Moram da se zahvalim Gradu Somboru, svim gradskim institucijama, kompanijama i pojedincima. Danas ćete osetiti pravu energiju trčanja, danas počinje lepota koja traje“ ovom prilikom je izjavio Marković.

U apsolutnoj kategoriji u ženskoj konkurenciji Državnog prvenstva u polumaratonu i Somborskog polumaratona treće mesto je osvojila Tijana Kabić iz Sombora, drugo mesto Biljana Kiradžijeva iz Zrenjanina, a pobednica je Katarina Pohlod iz Novog Sada.

U muškoj kategoriji na Državnom prvenstvu treće mesto je osvojio Aleksandar Adžić iz Beograda, drugo Miloš Dajević Cerski junaci, a pobednik je Milan Mitrović iz Užica. Pobednici 40. Somborskog polumaratona su Miloš Dajević iz Beograda, koji je bio treći, Velimir Bojović iz Beograda, koji se našao drugom mestu i Milan Mitrović iz Užica, koji je pobedio sa vremenom 1čas 12minuta i 0,5sekundi, što je novi rekord ove staze.

Na „Dukat“ trci od 7 kilometara učestvovali su i predstavnici Gradske uprave, gradonačelnica Dušanka Golubović sa svojim saradnicima, među kojima su bili i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i pomoćnik gradonačelnice za oblast kulture i informisanja Branislav Svorcan.

ПретходниGeopolitika i mediji
СледећиPOČEO SVETSKI IT RAT!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.