Jurić: Pozivam sve poslanike da glasaju za zakon

Fondacija Tijana Juric

Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, pozvao je sve poslanike Skupštine Srbije da glasaju za nacrt izmena i dopuna Krivičnog zakonika, među kojima je uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica, bez uslovnog otpusta.

„Sada kada je usvojen naš predlog, ostalo je još da poslanici izglasaju doživotni zatvor za ubice dece, bez uslovnog otpusta. Očekujem da će svi za njega glasati“, rekao je Jurić za „Blic“.

On je istakao da očekuje jedinstvo tokom glasanja o predlogu izmena zakona u parlamentu, jer, kako je naveo, „ovo nije politička priča“.

„Smatram da bi bilo strašno da se oko ovog predloga podelimo…Povod za pokretanje inicijative i želje da se promeni zakon je smrt nekoliko dece. Ubijena su nedužna deca. Zbog toga svi treba da imaju na umu da se ovo zbog dece radi“, rekao je otac Tijane Jurić, devojčice koju je 2014. godine ubio Dragan Đurić iz Surčina.

Sa redakcijom „Blica“ Igor Jurić je pre dve godine pokrenuo inicijativu i prikupio gotovo 160.000 potpisa za izmenu krivičnog zakona.

„Kada je Tijana stradala, posle nekog vremena želeo sam da njena smrt dobije smisao. Želeo sam samo da ona nije stradala uzalud i da se posle njene smrti angažujemo da sprečimo nove tragedije. Nova ubistva dece. Ovo je velika Tijanina pobeda“, dodao je Igor Jurić.

ПретходниU SUBOTU POČINJE SA RADOM DEČIJA PIJACA
СледећиPravoslavni hrišćani obeležavaju Veliki petak

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.