Kako do posla u Somboru!?

Kada bez uspeha duže vremena traže posao, mnoga nezaposlena lica se poslednjih godina obraćaju NSZ radi pomoći kako da reše najveći problem od kojeg im zavisi egzistencija. Upravo iz tog razloga u ovoj službi su organizovani klubovi za traženje posla, a toku godine u rad kluba se uključuju tražioci zaposlenja od III – VII stepena stručne spreme. Sledeći Klub u Somboru počinje 30. septembra.

Da li su klubovi funkcionalni i od kolike pomoći za nezaposlene, te kakvu podršku, veštine i znanja pružaju da bi se brže i lakše pronašao posao, proveravali smo u Nacionalnoj službi zapošljavanja Filijali Sombor.

Marija Živković iz Kljajićeva završila je Srpski jezik i književnost, a nakon četiri godine traženja, uspela je da nađe prvi posao u struci i od februara ova dvadestosmogodišnjakinja radi kao nastavnik u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Riđici. Ističe da se u današnje vreme nije lako zaposliti po profesiji za koju ste se školovali, ali da se strpljenjem i novim znanjima svako može približiti tom cilju.

„Kroz obuke sam neke svoje nedostake prilikom traženja posla korigovala i za godinu dana uspela sam da nađem posao nakon aktivnog sarađivanja sa klubom za traženje posla, eto tako se ukazala šansa da dobijem posao u struci. Zadovoljna sam činjenicom da sam baš preko Nacionalne službe za zapošljavanje dobila posao, potom kolektivom u kojem radim, a koji je izuzetan i samim radom sa decom“, veli ona. 

U toku godine preko 120 nezaposlenih lica učestvuje u radu Kluba za traženje posla pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje koja pomaže nezaposlenim licima da u što kraćem roku nađu željeni posao.

„Bavimo se u klubu konkretnim traženjem zaposlenja i ponudama na tržištu rada za svakog polaznika ponaosob. Bavimo se svakim polaznikom kroz individualni i grupni rad. Tako da u skladu sa očekivanjima i potrebama svakog polaznika mi ispitujemo tržište rada i aktuepne ponude svih psolova“, rekla je Gordana Predojević, portparol Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Sombor.

Klub za traženje posla u Somboru funkcioniše 13 godina, a u protekle dve formiraju i grupe u koje se uključuju lica bez ili sa niskim kvalifikacijama. Ističu da je starosna struktura različita, a akcenat je na teže zapošljivima. Sa znanjem ponetim iz Kluba oko 20 odsto polaznika uspe da pronađe prvi posao.

Izvor: RTV (Vesna Milanović)

ПретходниPODELA SVETLOSNIH SETOVA ZA BICIKLISTE
СледећиFestival Kraft piva

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.