Како до посла у Сомбору!?


Када без успеха дуже времена траже посао, многа незапослена лица се последњих година обраћају НСЗ ради помоћи како да реше највећи проблем од којег им зависи егзистенција. Управо из тог разлога у овој служби су организовани клубови за тражење посла, а току године у рад клуба се укључују тражиоци запослења од ИИИ – ВИИ степена стручне спреме. Следећи Клуб у Сомбору почиње 30. септембра.

Да ли су клубови функционални и од колике помоћи за незапослене, те какву подршку, вештине и знања пружају да би се брже и лакше пронашао посао, проверавали смо у Националној служби запошљавања Филијали Сомбор.

Марија Живковић из Кљајићева завршила је Српски језик и књижевност, а након четири године тражења, успела је да нађе први посао у струци и од фебруара ова двадестосмогодишњакиња ради као наставник у Основној школи „Петар Кочић“ у Риђици. Истиче да се у данашње време није лако запослити по професији за коју сте се школовали, али да се стрпљењем и новим знањима свако може приближити том циљу.

„Кроз обуке сам неке своје недостаке приликом тражења посла кориговала и за годину дана успела сам да нађем посао након активног сарађивања са клубом за тражење посла, ето тако се указала шанса да добијем посао у струци. Задовољна сам чињеницом да сам баш преко Националне службе за запошљавање добила посао, потом колективом у којем радим, а који је изузетан и самим радом са децом“, вели она. 

У току године преко 120 незапослених лица учествује у раду Клуба за тражење посла при Националној служби за запошљавање која помаже незапосленим лицима да у што краћем року нађу жељени посао.

„Бавимо се у клубу конкретним тражењем запослења и понудама на тржишту рада за сваког полазника понаособ. Бавимо се сваким полазником кроз индивидуални и групни рад. Тако да у складу са очекивањима и потребама сваког полазника ми испитујемо тржиште рада и актуепне понуде свих псолова“, рекла је Гордана Предојевић, портпарол Национална служба за запошљавање Филијала Сомбор.

Клуб за тражење посла у Сомбору функционише 13 година, а у протекле две формирају и групе у које се укључују лица без или са ниским квалификацијама. Истичу да је старосна структура различита, а акценат је на теже запошљивима. Са знањем понетим из Клуба око 20 одсто полазника успе да пронађе први посао.

Извор: РТВ (Весна Милановић)


ПретходниПОДЕЛА СВЕТЛОСНИХ СЕТОВА ЗА БИЦИКЛИСТЕ
СледећиFestival Kraft piva

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.