Kako do sopstvenog biznisa?

Milica Topić je po zvanju poljoprivredni tehničar i nikada nije radila u svojoj struci , a od nedavno frizerka po zanimanju. Njen put do prvog ozbiljnog posla realizovan je uz pomoć pokrajinskih subvencija za samozapošljavanje sa kojima joj je olakšano da počne sopstveni biznis i otvori frizerski salon. Ističe da su joj subvencije od 300.000 dinara bile dovoljne da bi nabavila opremu za svoj salon.

„Imala sam nešto svojih sredstava, a pomoć subvencija je i te kako dobro došla u smislu sve opreme koja mi je trebala za salon. Kupila sam makaze, mašinice, četke, farbe, peškire, šamponjeru, stolice i sve detalje neophodne za jedan salon“, kaže Topićeva sada vlasnica frizerskog salona u Somboru.

Napominje da sa svoje 34 godine ima nepunih godinu dana radnog staža, te da je u ovom poslu imala pomoć supruga, jer oboje u ovom poslu vide budućnost.

„Cene su pristupačne, tek sam počela, a želja mi je da svaka žena sa bilo kojom visinom prihoda može da se uredi“, dodaje ona.

U filijali Nacionalne službe zapošljavanja Sombor kažu da je kroz programe samozapošljavanja ugovore potpisali sa 134 lica vrednosti 26,2 miliona dinara.

„Programi su finansirani sa nivoa NSZ – 62 lica, udruživanjem sredstava budžeta Republike Srbije i lokalnih samouprava Grada Sombora – 21 lice i Opštine Odžaci – 10 lica , te IPA 2013 -24 lica i programi APV – 20 lica. Poslovni centar je organizovao 13 obuka za 286 lica, takođe informativno savetodavne usluge u centru pružene su za 430 lica“, ističe Svjetlana Nešić, načelnica odeljenja za programe zapošljavanja.

Ove godine nezaposleni su dobili ugovore za različite radionice poput autoservisa ili stolarsko – molerskih radionica, frizersko-kozmetičarskih usluga, stomatološke ordinacije, proizvodnju testenina, prepravka odeće i drugo, a mnogi od njih su pronašli svoj put do prvog porodičnog posla poput Milice.

Izvor: rtv.rs

ПретходниIzložba slika Marine Milev „Apsolutno stvarno“
СледећиJOŠ JEDAN UHAPŠENI ZBOG UTAJE POREZA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.