Kako je došlo do tragedije u Odžacima

bazen_odzaci
IZVOR: MONDO/ GORAN SIVAČKI

KAMERE SNIMILE – DEČAKA (10) GURNUO DRUGAR I POBEGAO! Otkrivena jeziva istina.

Čuvar koji je gluv i teško priča ništa nije čuo.

Na gradskom bazenu u Odžacima u nedelju oko 21.30 utopio se 10-godišnji dečak. Kako se sumnja, njega je u bazen gurnuo 8-godišnji drugar, s kojim je bio u igri u okolnom šumarku.

Oko 22 časa, policija je pronašla beživotno telo 10-godišnjeg dečaka, čiji su nestanak prijavili roditelji. Oba dečaka su neplivači, a došli su sa drugog kraja grada da se igraju oko bazena. Nastradalog dečaka je u popodnevnim časovima do tog dela grada dovezao deda.

„On je trebalo da se vrati kući sa drugom decom, ali ga nije bilo. Njegov drugar je rekao da je B.P. otišao kući pre svih, što je izazvalo sumnju, jer zašto bi otišao a da se nikom ne javi. Tako je krenula potraga za njim“, rekao je izvor iz Policijske stanice (PS) u Odžacima.

Bazen je bio zatvoren, jer na njemu još nije počela kupališna sezona, a dvojica dečaka su ušla tako što su preskočila ogradu, što je promaklo čuvaru.

„Čuvar je rekao da nema nikog na bazenu i da ništa nije primetio, ali su pripadnici PS ipak otišli da pretraže objekat. Našli su dečaka, posle čega je vraćen snimak sa nadzornih kamera, na kojem se videlo da ga je u vodu gurnuo drugar koji je kazao da je B.P. ranije otišao kući“, kaže policajac.

Nesreća se dogodila tako što je dečak stao na uzvišenje za skok u vodu, a drugar ga je, misleći verovatno da ovaj zna da pliva, gurnuo i preplašen napustio bazen.

„Na snimku se vidi da je dečak dva puta isplivavao na površinu. Borba za život je trajala nekoliko minuta i on je mogao biti spašen da je neko primetio njegov upad u vodu. Čuvar je gluv i teško priča, ali nije slep, i mogao je to da vidi da je bio u blizini“, kaže naš izvor.

Policajac ističe da je posao čuvara previše odgovoran da bi bio poveren osobi s posebnim potrebama.

„Najteže je tragičnu vest bilo javiti roditeljima nastradalog dečaka, a i onima čiji je sin gurnuo drugara. Deca ne podležu zakonskoj odgovornosti, ali postoje propusti roditelja, što će ispitati Centar za socijalni rad i policija“, rekao je službenik PS.

(MONDO/Novosti)

ПретходниJak, kratkotrajan pljusak praćen gradom zahvatio Sombor i okolinu
СледећиVeliko popuštanje mera – opet masovna okupljanja, biće i muzike!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.