Kakva je sudbina kafilerije u Somboru?

Predstavnici sindikata veterinarske ustanove „Proteinka“ iz Sombora razgovarali su sa članovima Socijalno-ekonomskog saveta tog grada o navodima da postoji mogućnost zatvaranja i premeštanja te veterinarske ustanove, kao i o eventualnom rešavanju njihovog budućeg statusa, a iz grada im je poručeno da će odgovore na ta pitanja morati da dobiju od nadležnog ministarstva i Vlade Srbije.

Kako se navodi na sajtu Grada Sombora, sednici Saveta prisustvovali su i predstavnici sindikata V.U. „Proteinka“ koji su ispred zaposlenih želeli da saznaju više detalja o, kako se kaže, glasinama o zatvaranju i premeštanju te veterinarske ustanove.

„Na ova pitanja odgovore će ipak morati dobiti od nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srbije, s obzirom da je Republika osnivač V.U. ‘Proteinka’ a grad će pomoći u okviru svojih mogućnosti“, poručuju nadležni u Somboru.

U somborskoj kafileriji se, naime, prerađuje životinjski otpad iz čitave Srbije, zbog čega se često u tom gradu oseti jak neprijatan miris.

Građani tog grada su proteklih godina više puta tražili izmeštanje ove ustanove ili da ustanova ugradi dodatne filtere koji su, međutim, veoma skupi.

U pogonima „Proteinke“ dnevno se preradi oko 60 tona otpada animalnog porekla i konfiskata iz klanične industrije.

Iz tog preduzeća ranije su naveli da je oprema zastarela i da bi im za nabavku nove trebalo oko pet miliona evra, a da ta sredstva „Proteinka“ zasad, ne može da obezbedi.

Izvor: Tanjug

ПретходниPredstavljanje knjige Mile Bosnića
СледећиKorisnici kredita tuže banke zbog nerealnih troškova

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.