Kasarna Aerodrom u Somboru imaće uskoro vodu za piće

Ministar odbrane obišao je u kasarni „Aerodrom“ u Somboru infrastrukturne radove na izgradnji vodovodne mreže koja od 2003. godine nije mogla da se koristi za piće.

“Ministarstvo odbrane je uložilo velike napore da poboljša kvalitet života svih pripadnika u svim kasarnama, i nastavlja da radi na tome. U Somboru se, nakon 50 godina, radi na obnovi vodovoda, koji je još od 2003. godine imao neispravnu vodu za piće”, rekao je ministar Vulin.

Nakon obilaska radova Vojnograđevinske ustanove „Beograd“ Uprave za infrastrukturu, a čija je vrednost 160 miliona dinara ministar je rekao da u Srbiji ne sme da postoji ni jedna kasarna i ni jedan vojni objekat koji nema vodu za piće, grejanje, gromobran, nadstrešnicu za vozila, kao i objekat koji nije razminiran.

“U Vojsci Srbije postoji oko 80 objekata koji su, nakon NATO agresije, zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima i to je nešto što moramo staviti kao prioritet”, istakao je ministar Vulin.

U razgovoru o značaju radova u kasarni “Aerodrom”, komandant Prvog centra za obuku potpukovnik Radovan Miladinović naveo je da je početak radova na izgradnji vodovoda veliki korak u stvaranju optimalnih uslova za život i rad, kako profesionalnih pripadnika, tako i vojnika na služenju vojnog roka i drugih kategorija koji se u Centru obučavaju.

On je, takođe, najavio da se planira rekonstrukcija i drugih objekata u toj kasarni.

Nijedan vojnik martovske generacije nije odustao

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „Mart 2020“ u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.

Vulin je rekao da su vojnici martovske generacije, osim izuzetnih rezultata u obuci, pokazali i ogroman potencijal, ističući da za vreme najvećeg “udara” virusa korona nijedan vojnik martovske klase nije odustao i napustio vojsku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dodao je i da nijedan vojnik martovske klase nije bio inficiran i da su svi zdravi, ističući da se najveći deo njih opredelio da svoju profesionalnu karijeru nastavi u redovima vojske.

Ministar je podsetio da ih je zbog pokazanog kvaliteta i zalaganja, vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić nagradio vanrednim unapređenjem u prve činove.

O stanju u jedinici i na teritoriji garnizona Sombor, ministra je za vreme današnje posete informisao komandant Prvog centra za obuku potpukovnik Radovan Miladinović, koji je predočio i preduzete mere u cilju sprečavanja Kovida-19, kao i težišne zadatke za naredni period.

Miladinović je naglasio da je odlična obučenost vojnika martovske generacije u gađanju iz pešadijskog naoružanja, pre svega zbog pravilnog rada sa sredstvima i zbog rezultata gađanja.

Naveo je da današnje pripremno gađanje iz ručnog raketnog bacača predstavlja krunu obuke, s obzirom da ih nakon toga očekuje druga provera fizičkih sposobnosti i tzv. evaluacija individualne obučenosti, nakon koje se upućuju u jedinice Vojske Srbije na drugi period služenja vojnog roka.

Motivi zbog kojih se razvodnik Aneta Manojlović iz Pančeva prijavila na dobrovoljno služenje vojnog roka jesu ljubav prema otadžbini i nastavak porodične tradicije.

Kako kaže, starešine su ih naučile i da očvrsnu i da odrastu kao ljudi, ali i da rade timski, ističući da se nada da će po završetku dobrovoljnog služenja vojnog roka ostvariti svoj san i zaposliti se u Vojsci Srbije, u jedinici Vojne policije.

Desetar Nedeljko Knežević iz Novog Sada ističe da je za njega dobrovoljno služenje vojnog roka bio i fizički i psihički izazov.

Knežević je završio školu za nautičkog tehničara i planira da se zaposli u Rečnoj flotili u Novom Sadu, a kako kaže, utisci sa obuke su fenomenalni, starešine dobre, a prijatelji stečeni za ceo život.

Vojnike na služenju vojnog roka danas su obišli i državni sekretar Bojan Jocić, načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

Izvor: Tanjug, RTV

ПретходниEdukacija motociklista u Somboru za bezbedniju vožnju
СледећиPljuskovi smanjuju vidljivost na putevima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.