Knjiga priča Čedomira Janičića Et in Arcadia ego

Knjiga priča Čedomira Janičića Et in Arcadia ego novo izdanje Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Sombor

Et in Arcadia Ego je zbirka priča Čeodmira Janičića koja se u našto izmenjenom obliku i elektonskom formatu pojavila početkom 2015. U pitanju je zbirka od 14 priča nastalih u većem vremenskom rasponu koji obuhvata period tranzicije, kraj jugoslovenske Arkadije i početak novog, umreženog doba.

Zbirka pokazuje nemogućnost zasnivanja novih arkadija bez obzira da li se radilo o intimnim uspomenama, ideološkim rajevima na zemlji, begu u umetnost, očekivanjima od drukčijih geografskih i istorijskih ambijenata od onih u kojim živimo. 

ČEDOMIR JANIČIĆ, rođen je 1967. godine u Zadru. Osnovnu i srednju školu završio je u Somboru.

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu diplomirao je istoriju umetnosti. Objavljuje poeziju i prozu u književnim časopisima i onlajn portalima. Zastupljen je u nekoliko regionalnih zbornika proze i poezije. Sa tri kratke priče zastupljen je u knjizi „Otisci srca planete” („Beografiti”, Beograd, 1995), nagrađen je za priča „Vitez, Servantes, đavo &…”; kao i u Zbirnoj antologiji najlepših ostvarenja sa konkursa za kratku priču na jednoj stranici 1987‒1997 „Čuvari ozona” (Beograd, 1997), koju su priredili D. Albahari, M. Pantić, P. Lazić i V. Pavković. Pesme Dan prvi i Kopelija nagrađene su prvom nagradom ‒ Zlatni kladenac, Književnog kluba Kiprijan Račanin za 2017. Objavio je e-knjigu priča Et in Arcadia Ego, u izdanju Media Art Content, Ltd Novi Sad, 2015. godine.

Radi kao muzejski savetnik istoričar umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

ПретходниBoberaj -haircut & shave-
СледећиOdržan prvi somborski bazar mama

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.