Koliko često boravimo u prirodi?

jegricka
Извор: РТВ

Prolećni vikendi sinonimi su za porodični boravak u prirodi, a jedan vikend u aprilu već 26 godina rezervisan je za pešačenje duž reke Jegričke, koje organizuje Planiski sportski klub “ Sirig“. Više stotina učesnika različitih generacija rado se odaziva manifestaciji „Jegrička – Stazama Branka Srnića“, a nakon šetnje uz hranu i piće svi, a ponajviše deca uživaju u takmičenjima u tradicionalnim planinskim igrama.

Osam i 15 kilometara duge staze bili su izazov učesnicima manifestacije „Jegrička – Stazama Branka Srnića“. Iz godine u godinu pešačenje okuplja sve veći broj ljudi spremnih da provedu dan među bogatim biljnim i životinjskim svetom reke Jegričke, nadomak Siriga. Pobednika nema i važan je sportski duh, ističu svi, pa čak i oni koji su prvi prošli kroz cilj.

O dobroj atmosferi i zabavi na manifestaciji čulo se i izvan Vojvodine.

„Ja sam iz Zajačara.“ Odakle ideja da dođete ovde? „Ovo je treći put kako dolazimo ovde, pošto sam ja od Triglava do Olimpa prošao sve planine ovo mi je nešto u ravnici nešto najlepše što mogu da doživim.“ 

Nakon pešačenja učesnike je čekao i topao ručak, dok su najmlađi jedva dočekali tradicionalne planinske igre. Povlačenje konopca, guranje u kolicima, skakanje u džakovima bile su samo neke od igara u kojima su deca uživala.

Organizatori i učesnici kažu da će dati sve od sebe da manifestacija ostane tradicionalna i da se naredne godine priključi još više ljubitelja prirode i pešačenja.

 Izvor: RTV

ПретходниKada i kako servisirati bicikl za novu sezonu?
СледећиSOMBORSKA BIBLIOTEKA POČINJE SA RADOM NAKON PRVOMAJSKIH PRAZNIKA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.