Koliko je opasno izlivanje otpadnih voda u kanal?

SOinfo.org je obavešten o izlivanju bele pene u Veliki Bački kanal podno mosta na Staparskom putu.

Ukazano nam je da ovo nije prvi u poslednjih desetak dana kako se u kanal izlivaju čudne materije, za koje bi se na osnovu izgleda i mirisa reći da su hemikalije i da sigurno nisu ni malo zdrave. Kako nam je rečeno, više ljudi, u različitim periodima subotnjem prepodneva je kod silosa zateklo je ovaj prizor.

Otpadna voda iz ispusta stvarala je pri ulivanju u kanal belu penu koja je potom i vidu masnoće nastavila da pluta površinom jednog od strateški važnih vodotokova ovog dela Vojvodine.

SOinfo.org portalu je ukazano i da ovo samo jedan u nizu „ekoloških incidenata” u ovom delu Velikog bačkog kanala. Prethodni put, pre dve sedmice, zatečeno je, kako kaže naš sagovornik, nešto drugačije izlivanje. Tada je iz ispusta teklo nešto mutno i smrdljivo, što se takođe „propisno” razlivalo po površini kanala. Očevici ne mogu da pretpostave o kakvim otpadnim vodama je reč, ali su sigurni da se ne radi „o dobrim i zdravim sadržajima”.

Ljubitelji prirode su podsetili da se uzvodno od ove kanalske lokacije nalaze brojni sistemi za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, da su ribolovci aktivni i da se riba jede, kao da će, za svega par meseci, jedan broj stanovnika u slivu Velikog bačkog kanala tokom letnje sezone osveženje potražiti upravo u ovim vodama.

SOinfo.org je sinoć, nadležnim inspekcijama zapadnobačkog upravnog okruga uputio pitanja vezana za ovaj ispust otpadnih voda.

BONUS VIDEO

ПретходниNastavlja se izgradnja puta Stapar – Sivac
СледећиRekord za istoriju

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.