Koliko je opasno izlivanje otpadnih voda u kanal?

SOinfo.org je obavešten o izlivanju bele pene u Veliki Bački kanal podno mosta na Staparskom putu.

Ukazano nam je da ovo nije prvi u poslednjih desetak dana kako se u kanal izlivaju čudne materije, za koje bi se na osnovu izgleda i mirisa reći da su hemikalije i da sigurno nisu ni malo zdrave. Kako nam je rečeno, više ljudi, u različitim periodima subotnjem prepodneva je kod silosa zateklo je ovaj prizor.

Otpadna voda iz ispusta stvarala je pri ulivanju u kanal belu penu koja je potom i vidu masnoće nastavila da pluta površinom jednog od strateški važnih vodotokova ovog dela Vojvodine.

SOinfo.org portalu je ukazano i da ovo samo jedan u nizu „ekoloških incidenata” u ovom delu Velikog bačkog kanala. Prethodni put, pre dve sedmice, zatečeno je, kako kaže naš sagovornik, nešto drugačije izlivanje. Tada je iz ispusta teklo nešto mutno i smrdljivo, što se takođe „propisno” razlivalo po površini kanala. Očevici ne mogu da pretpostave o kakvim otpadnim vodama je reč, ali su sigurni da se ne radi „o dobrim i zdravim sadržajima”.

Ljubitelji prirode su podsetili da se uzvodno od ove kanalske lokacije nalaze brojni sistemi za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, da su ribolovci aktivni i da se riba jede, kao da će, za svega par meseci, jedan broj stanovnika u slivu Velikog bačkog kanala tokom letnje sezone osveženje potražiti upravo u ovim vodama.

SOinfo.org je sinoć, nadležnim inspekcijama zapadnobačkog upravnog okruga uputio pitanja vezana za ovaj ispust otpadnih voda.

BONUS VIDEO

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.