Kon: Uvođenje celodnevnog policijskog časa je nužno

Танјуг (Драган Кујунџић)

Uvođenje celodnevnog policijskog časa, odnosno zabranu kretanja građana 24 sata, u cilju zaštite stanovništva i zaustavljanja pandemije, će u jednom trenutku biti nužno, ali je pitanje procene kad to treba uraditi, izjavio je Dr Predrag Kon član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, za RTV, dodajući da ne zna kakav će po tom pitanju biti današnja odluka dva krizna štaba.

„Ta mera je nužna na samom kraju. Jako je važno da se ne preduzme prevremeno, a korisna je na samom kraju, jer preduzimanje te mere podrazumeva sprečavanje kontakata što vodi uništavanju virusa“, izjavio je Kon u „Pravom uglu“ RTV-a.

Iznoseći svoj stav da tu „poslednju slamku“ odbrane protiv korone virusa, treba preduzeti, dr Kon je za RTV rekao: „Lično mislim da je bolje preduzeti, ali u pravom trenutku. Čekamo brojke.“

„U trenutku smo kad moramo još nešto da uradimo – da se samodisciplinujemo. Sad kad je vikend, lepo vreme, ko će da zaustavi ljude da izađu iz kuća, da prošetaju“, rekao je Kon, navodeći da 10 odsto naših ljudi sve preduzete mere za zaštitu protiv Kovida 19 doživljava kao glupost, što može izazvati nesagledive posledice.

On je ponovio da je to njegov lični stav i da ne zna šta će dva krizna štaba, koji danas zasedaju, odlučiti.

Izvor: RTV

ПретходниSa zimskih na letnje, od aprila neophodna promena pneumatika
СледећиPRODUŽEN POLICIJSKI ČAS – PONOVO!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.