Koncert balkanske muzike u Somboru

Koncert-Alice-in-WonderBand

Doživite kulturnu baštinu Balkana na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način na koncertu Alice in WonderBand u Narodnom pozorištu u Somboru, mestu gde se uvek rado vraćamo! Izvodimo pesme iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije i Mađarske. Kroz melodije, ritmove i tekstove, ove pesme opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski. Ljubav je zajednički imenitelj svih pesama sa ovih prostora, i ljubav i zajedništvo su osnovne emocije koje delimo sa vama tokom koncerta.

Alice in WonderBand koriste tela kao instrument i uz originalnu koreografiju i energijom kojom plene, gotovo alhemijskim postupkom, poznato tradicionalno, pretvaraju u novo. Sve vreme drže pažnju publike i stvaraju događaj za dugo pamćenje. Repertoar koji izvode, pesme Balkana i šireg okruženja su mahom poznate širem krugu slušalaca, ali način izvođenja, interpretacija i energija su jedinstveni.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Učili su od svetski poznatih telesnih perkusionista.

Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu. Uspešno nastupaju u Srbiji, regionu (Crna Gora, Hrvatska, Bosna, Makedonija) i inostranstvu (Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska).

Višnja Obradović, koreografkinja, je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

 Narodno pozorište u Somboru, 15. mart u 20.00 časova.

ПретходниELEKTRONSKA FISKALIZACIJA U BIBLIOTEKAMA
СледећиPromocija knjige Moja ljubav Nikola Tesla

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.