Konjički turizam na severu Bačke

Фото: РТВ (Борис Шуман)

Ima ih i dobro plaćaju. Ovako turistički radnici opisuju konjičke turiste. Kako bi ih privukli na naše prostore, formirana je konjička ruta sa više od pedeset objekata na potezu od Vojvodine do Hercegovine.

Avantura za decu, relaksacija i avantura za odrasle. Tako je zamišljen konjički centar i avantura park Furiozo kod Subotice.

Ture jahanja koje se organizuju, traju od sat vremena da pola dana. Za one koji nisu iskusni jahači, obuka je organizovana uz nadzor instruktora. Sve u ambijentu iz vremena kada su se konji koristili mnogo više nego danas.

„Najbitnija stvar je da damo turistima dobre konje, neki program i, naravno, smeštaj. Jer bez toga ne mogu ništa da urade jer mi se baziramo na turiste iz zapadne Evrope, što znači Nemačke, Austrije, Holandije, Mađarske, ali i iz Rumunije, pošto je i tamo već razvijen konjički turizam“, kaže Andraš Ric iz konjičkog centra Furiozo.

Furiozo je jedna od više od pedeset tačaka na pet stotina kilometara dugoj ruti od Subotice do Trebinja.

Turistički radnici severne Srbije i istočne Bosne i Hercegovine mapirali su ove tačke kako bi ih ponudili stranim turistima, ljubiteljima konja, koji su u potrazi za avanturama, bilo da se radi o vožnjama fijakerom, bilo slobodnim jahanjem konja u prirodi, po raznim terenima – od ravnice i peska do planine i krša.

„Konjički turizam je u svetu jedan vid turističkog proizvoda koji je izuzetno zastupljen i privlači ljude koji imaju dobru platežnu moć. I koji su prepoznali koliko je divno imati određene kontakte sa konjima. I, između ostalog, terapijsko jahanje i terensko jahanje je jako zastupljeno“, kaže Izabel Lanji Hnis iz turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić.

Ruta je kreirana u okviru projekta koji je finansijski podržala Evropska unija preko Saveta za regionalnu saradnju.

rtv.rs

ПретходниOBAVEZNO UKLANJANJE AMBROZIJE
СледећиVELIKI MOTO SKUP NA „ŠTRANDU“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.