KONKURS MOŽEMO I MI

Javni poziv za projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva iz Šida, Sombora i Obrenovca

Konkurs „Možemo i mi“ sprovodi Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati najbolje projekte neformalnih grupa i organizacija civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštinama Šid, Sombor i Obrenovac, a posebno one projekte koji se realizuju u ruralnim sredinama, stvaraju prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva, u realizaciju uključuju veliki broj ljudi i koji stvaraju najveći benefit za lokalnu zajednicu u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije i dr.

KOLIKI JE UKUPAN FOND ZA PODRŠKU PROJEKTIMA?

Fondacija Ana i Vlade Divac će podržati inicijative neformalnih grupa i lokalnih organizacija na teritoriji opština u kojima se projekat sprovodi – Šid, Sombor i Obrenovac, a ukupan iznos podrške iznosiće 70.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti.

KO MOŽE DA KONKURIŠE?

• Neformalne grupe od minimalno 5 građana i građanki

• Udruženja i fondacije sa teritorija opština Šid, Sombor i Obrenovac

Projekti se moraju realizovati na teritoriji opština Šid, Sombor i Obrenovac.

KOLIKO SREDSTAVA JE MOGUĆE DOBITI ZA REALIZACIJU PROJEKTA?

Neformalne grupe će biti u mogućnosti da dobiju do 200.000 dinara, a udruženja i fondacije do 700.000 dinara za realizaciju projekata.

KAKO I DO KADA JE MOGUĆE PRIJAVITI SE NA KONKURS?

Za prijavu na konkurs neophodno je preuzeti i popuniti prijavni formular (možete ga preuzeti ovde) i poslati ga do 31.01.2019. u ponoć isključivo na jedan od sledećih načina:

• Elektronski, putem online formulara kojem možete pristupiti ovde

• Poštom na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, uz obaveznu prijavu poslate pošiljke kroz formular kojem možete pristupiti ovde

Prijave projekata poslate na drugi način neće biti uzete u razmatranje.

KOLIKO DUGO PROJEKTI MOGU DA TRAJU?

Projekti mogu trajati najduže 7 meseci. Minimalno vreme trajanja nije definisano. Projekti se moraju realizovati u periodu od februara do avgusta 2019. godine.

SMERNICE

Sve informacije o pravilima konkursa (prihvatljivim troškovima, kriterijumima i važnim datumima) možete pronaći u Smernicama.

Za sve dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila: mozemoimi@divac.com ili na broj telefona 062778791.

ПретходниSOMBORSKE ZIMSKE ČAROLIJE
СледећиDanas klizalište počinje sa radom

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.