Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a cilj je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavljenom knjigom. Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa. Konkurs je otvoren do 31. decembra 2020. godine. Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dragan Babić i Tamara Babić objaviće rezultate najkasnije do 1. februara 2021. godine.

Nagrada, koja se sastoji iz povelje i štampanja nagrađenog rukopisa, biće uručena tokom Somborskog književnog festivala 2021. godine. Autor izabranog rukopisa biće lično obavešten. Ime pobednika konkursa biće objavljeno na sajtu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i u relevantnim štampanim i elektronskim medijima.


Uputstvo za slanje rukopisa:

U razmatranje za nagradu ulaze rukopisi bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).

Rukopise treba poslati na adresu somborkf@gmail.com do 31. decembra 2020. godine.

Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom i razrešenje šifre.

U razrešenje šifre je potrebno uključiti sledeće podatke: ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.

Rukopis koji se šalje na konkurs mora biti potpisan šifrom i predstavljati originalno autorsko delo na srpskom jeziku, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni.

Žiri neće uzeti u razmatranje rukopise koji ne budu ispunili uslove konkursa.

Izvor: RTV

ПретходниNOVAK BEZ ŠANSE PROTIV „KRALJA ŠLJAKE“: Nadal osvojio 20. grend slem, Đoković odigrao užasan meč!
СледећиUdes na putu Stapar – Sombor, povređeno pet osoba među kojima i jedna beba

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.