Krivolov u vanrednom stanju


SOinfo.org je obavešten da je u ataru Stapara, uhapšeno lice zbog krivolova i nelegalnog posedovanja oružja.

Naš izvor navodi da je ovo bio nesvakidašnji slučaj krivolova tokom vanrednog stanja u periodu stroge zabrane korišćenja oružja.

Takođe, ističe da je to lice u krivolovu, van lovnog dana, koristilo oružje bez dozvole, kao da su pripadnici Policijske uprave Sombor, prilikom privođenja, u vozilu korišćenom u krivolovu pronašli odstreljenog fazana.

Naš sagovornik ukazuje da zabrana lova fazana ističe tek u oktobru. Kako nam preneto, krivolovca su policiji prijavili meštani koji su ga opazili u staparskom ataru. Naveo je i da ovo nije usamljen slučaj delovanja krivolovaca i da je pre nekoliko dana, takođe u ataru Stapara, bilo sličnih aktivnosti. Ovim delom lovišta upravlja Lovačko društvo Sombor.

Lovci i ovog puta apeluju na odgovorno ponašanje i pomoć građana u suzbijanje krivolova koji proizvodi značajnu štetu u našim lovištima.

Očekuju da će zajedno građanima i pripadnicima policije uspeti da suzbiju ovu pojavu. Kako kažu, veruju da pojačana kontrola lovnih područja, kao i još opsežnije mere zaštite mogu dati željeni rezultat – očuvanje divljači i lovišta.

Piše: savamajstor – SOinfo.org


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.