Kuhinja na određeno vreme!

Ikea uvodi iznajmljivanje nameštaja u svoju ponudu – Kuhinja na određeno vreme!

Kako bi učinio svoje poslovanje održivijim i društveno odgovornijim, najveći svetski proizvođač nameštaja Ikea se odlučio da svoju ponudu obogati uslugom iznajmljivanja nameštaja.

Nova poslovna šema biće podvrgnuta testu na tlu Švajcarske. Švajcarci će moći da iznajme kancelarijski nameštaj, od stolica do stolova, a deo asortimana biće i kuhinje.


„Moglo bi se reći da je lizing još jedan način finansiranja kuhinje. Kada pokrenemo ovaj kružni model, bićemo zainteresovani ne samo da prodamo proizvod, već i da vidimo šta se dešava sa njim i kako se mušterija brine o njemu“, rekao je Torbjorn Luf, izvršni direktor Inter Ikea.

„Po završetku perioda iznajmljivanja, nameštaj vraćate i na isti način možete da uzmete nešto drugo. Umesto da ga bacimo, mi ćemo ga popraviti i biti u prilici da ga prodamo“, objasnio je Luf, dodavši da će sa svojim partnerima težiti da cirkularna ekonomija zaživi pod okriljem njegove kompanije.

S istom idejom na umu prilagodiće dizajn svojih proizvoda popravkama. Kupcima će da bude omogućeno da menjaju vrata na novim garderoberima i kuhinjskim ormarićima kako bi u budućnosti modernizovali i osvežili izgled svoje kuće i bez bacanja čitavog ormana ili kuhinje.

Kupci nameštaja u pojedinim zemljama u kojima posluje robna kuća Ikea mogu da donesu svoj stari nameštaj i da dobiju vaučere u njegovoj vrednosti. Ikea bi ga obnovila i naknadno prodala.

Konačni cilj ambicija švedskog preduzeća je inspirisanje i pružanje šanse ljudima da igraju aktivnu ulogu u zaokruživanju trenutno linearne ekonomije kroz podršku novih načina kupovine i brige o proizvodu, kao i njegovog prenosa.

Jelena Kozbašić

ПретходниŠOROM SREDOM, DVARED
СледећиAKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.