Kula, Odžaci i Sombor ugasili dekorativnu rasvetu

Ulicna-rasveta

U skladu sa trenutnom energetskom situacijom u svetu i Srbiji, a po uputstvima Ministarstva rudarstva i energetike opštine Kula, Odžaci i grad Sombor kao mere štednje ugasile su dekorativnu rasvetu. Grad Sombor mnogo je uradio u prethodnom periodu na ugradnji štedljive ulične rasvete, a ovakav način primenjen je u školskim i sportskim objektima.

Jedanaest javnih ustanova u opštini Kula je prešlo na gas, a u vrtiću „Sunčica“ , Sportskoj hali u Ruskom Krsturu i Osnovnoj školi „Petefi brigada“ u Kuli uskoro se montira unutrašnja štedljiva LED rasveta.

„Kroz prizmu naše opštine cilj koji mere zahtevaju, a podrazumevaju smanjenje javne rasvete za 33 odsto i smanjenje potrošnje električne energije u javnim ustanovama za 15 odsto, vrlo realno izvodljiv s obzirom da je naša opština u proteklom periodu radila na energetskoj sanaciji sa ciljem uštede. Loklalna samouprava je subvenicijama podsticala i građane da razmišljaju u pravcu energetske efikasnosti i uštede, te su mnoga domaćinstva prešla sa grejanja na struju na grejanje na gas. Očekivanja su da će ušteda biti veća od postavljenih ciljeva, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.


Dekorativno osvetljenje je u Odžacima ugašeno na fasadama zgrada opštine Odžaci, Mesne zajednice Odžaci. Isto tako ugašeno je i osvetljenje dekorativnih abažura u Knez Mihajlovoj ulici u Odžacima. Kako su naveli nadležni u ovoj opštini, i u narednom periodu opština Odžaci nastaviće da prati preporuke Vlade u cilju prevazilaženja energetskih izazova, a da se pritom ne ugroze bezbednost i sigurnost građana na javnim površinama tokom noći.

 Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниU Somboru utemeljena kancelarija za medijaciju
СледећиU Somboru 10 kuća za mlade, žene, Rome

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.