Ljubitelji konjičkog sporta napunili tribine somborskog hipodroma

konji

Konjički klub “Vojvođanin” uz podršku porodice Jokić organizovao je na Gradskom hipodromu u Somboru Treći trkački dan.

Održana je revanš trka “Srpskog kasačkog derbija”, “Državno prvenstvo za grla do tri godine” “Hollo kup” i još pet kasačkih trka. I ako su mnogobrojni posetioci očekivali da će na tribinama hipodroma navijati košarkaški as NBA Nikola Jokić, ovoga puta je zbog neodložnih obaveza otputovao u SAD, kazao je za RTV Branislav Jokić, otac proslavljenog košarkaša, i dodao da su Nikolina grla na ovim trkama osvojila prvo i treće mesto.

Treći trkački kasački dan na somborskom gradskom hipodromu obeležilo je osam neizvesnih, uzbudljivih i kvalitetnih trka. Grlo “Galija d’Ormoa” bilo je najbolje na polubrzoj partiji, dok je “Aki Boj” osvojio prvo mesto Državnog prvenstva za grla do tri godine.

Branko Skenderović, prvo mesto za grlo “Galija d’Ormoa” polubrze partije: “Mnogo mi znači kada dobijem jednu ovakvu trgu, a iskren da budem nisam to uopšte očekivao budući da sam imao svog konja boljeg u ovoj partiji “Saru Von”, nešto se delilo i pogrešila je. Međutim ja sam to nadoknadio sa mojim drugim konjem”.

Petar Knekt, prvo mesto “Aki Boj” za Državno prvenstvo grla do tri godine 2022: “Zadovoljni smo trkom koja je išla nekim svojim tokom. “Aki Boj” je završio ovu sezonu sa ovom pobedom i spremamo se naredne godine za derbi”.

I ako su posetioci trka očekivali da će među njima biti superstar NBA lige Nikola Jokić, on je ovog puta ipak izostao zbog službenih obaveza, rekao je RTV njegov otac Branislav Jokić poručujući da je trkački dan za Nikolina grla bio dobar.

Branislav Jokić, Konjički klub “Vojvođanin”: “Nikola je nažalost jutros odleteo za SAD, a li tako je kako je obaveze zovu. Malopre je njegov konj bio treći, a u drugoj trci je pobedio. Mi kao klub “KK Vojvođanin”, a i mi kao porodica Jokić se trudimo da ovaj sport što više približimo narodu. Nadam se kada će doći taj dan kada ćemo organizovati i neku međunarodnu trku u ovom našem gradu”.

Ljubitelji konjičkog sporta napunili su tribine somborskog hipodroma i uživali u nadmetanjima najboljih kasača u zemlji.

 Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниU Somboru prijem obveznika naknade za odvodnjavanje
СледећиFestival „HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.