Lopovi vršljaju po salašima

Mada spadaju u red građana na koje bi mogli, makar po jučerašnjim tvrdnjama ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, da se ugledaju meštani drugih lokalnih zajednica u  Srbiji kada je reč o pridržavanju novih nametnutih pravila života i rada uslovljenih pandemijom, i u Somboru je tokom proteklog vikenda bilo onih koji su olako shvatili zabranu kretanja bez adekvatnih dozvola.

Tako su pripadnici Policijske uprave u ovom gradu podneli prekršajne prijave protiv šest osoba zbog nepoštovanja Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, a ako to može da bude, utešna je činjenica da nije zabeleženo ni jedno kršenje naložene mere samoizolacije.

I dok se ogromna većina ovdašnjih građana trudi da odgovornim ponašanjem doprinese zauzdavanju širenja koronavirusa, postoje i oni sa potpuno druge strane spektra poštovanja zakona, pa su tako somborski policajci uhapsili S. B. (20), P. K. (40), I. O. (19), kao i G. P. (24) za kojim je bila raspisana i poternica, zbog postojanja osnova sumnje da izvršili razbojničku krađu i više krivičnih dela teška krađa. Ovi osumnjičeni se terete da su tokom marta i aprila ove godine, dakle u vreme proglašenog vanrednog stanja na području Zapadnobačkog okruga izvršili više krađa stoke, odnosno da su sa salaša i obora ukrali dva bika, 85 ovaca, 19 jagnjadi i dva jareta.

Takođe, oni se sumnjiče i da su jednog od vlasnika stoke fizički napali prilikom krađe, a policija je uhapsila osumnjičene neposredno nakon izvršenja krivičnog dela prilikom kontrole teretnog vozila u kome su se nalazili P. K., S. B. i G. P, sa delom plena, odnosno ukradenim ovcama i jaganjcima.

Nakon toga pronađen je još jedan broj stoke ukraden sa salaša i iz obora, kako se nezvanično saznaje u samom selu apatinske opštine, Svilojevu i u njegovoj okolini, nakon čega je blago vraćeno vlasnicima, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova uz privođenje pred nadležno tužilaštvo uz krivičnu prijavu.

M. Mć – Izvor: Dnevnik.rs

ПретходниRadio Blagovesnik prenosi bogosluženja iz somborskog hrama
СледећиSombor: Časovi gitare putem interneta

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.