Lošiji uslovi za vožnju

У Србији се данас очекује умерен интензитет саобраћаја који у појединим деловима дана може бити и појачан, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Према најавама метереолога, улазимо у период у којем ће возачима краткотрајни јачи пљускови повремено праћени појачаним ветром, поред местимично мокрих или влажних коловоза, доносити и отежану видљивост, због које ће им данас вожња бити нешто тежа.

Пажљивије треба возити и на путевима у планинским пределима на којима одрони или наноси земље на коловоз могу да изненаде возаче.

Не баш повољне временске прилике, умерен интензитет саобраћаја који у појединим деловима дана може бити и појачан, у комбинацији са неприлагођеном брзином и недовољним одстојањем између возила, доноси непредвиђене застоје и краће прекиде у саобраћају.

На наплатним рампама у Србији нема задржавања, док су путнички терминали на граничним прелазима затворени за све грађане.

Радови на више деоница

На ауто-путу Е-75 од 13. маја до 1. новембра изводиће се радови на изградњи нове петље Бубањ Поток, који ће се вршити у зауставној саобраћајној траци, а саобраћај ће се преусмеравати на возну и претицајну траку, саопштили су Путеви Србије.

На деоници Баточина – Крагујевац у току су радови на изградњи нове траке и реконструкцији постојеће кроз Баточину, уз ограничење брзине од 40 km/h.

У зони радова од бензинске станице “Кнез петрол” до чесме у Баточини, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила на десној коловозној траци и планирано трајање радова је до 1. новембра.

Због радова на редовном одржавању, до 20. августа на снази је обустава саобраћаја код места Орловат, мост преко реке Тамиш.

Алтернативни путни правци за возила која се крећу из правца Зрењанина и Перлеза ка Томашевцу, Уздину и Ковачици преко Орловата, упућују се на Фаркаждин – Ковачица, а возила која се крећу из правца Падине и Ковачице ка месту Орловат и даље према Зрењанину, упућују се на Фаркаждин – Перлез.

У делу пута Јошаничка Бања – Копаоник на снази је до 31. јула обустава саобраћаја због радова, а алтернативни путни правац за Копаоник је Биљановац – Рашка – Рудница – Копаоник, а из правца Крушевца, Крушевац – Брус – Брзеће – Копаоник.

Према информацијама Управе граничне полиције на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна возила је пет сати, а на Хоргошу и Келебији по три.

На осталим граничним прелазима и на наплатним станицама нема задржавања.

УСЛОВЕ САОБРАЋАЈА ОБЕЗБЕДИЛА АУТО ШКОЛА ”САЛЕ”

ПретходниOtvorena tri granična prelaza za promet robe sa Mađarskom i Hrvatskom
СледећиPreporuka Kriznog štaba: Od petka za ulazak u Srbiju nije neophodan test

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.