Lošiji uslovi za vožnju

U Srbiji se danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja koji u pojedinim delovima dana može biti i pojačan, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema najavama metereologa, ulazimo u period u kojem će vozačima kratkotrajni jači pljuskovi povremeno praćeni pojačanim vetrom, pored mestimično mokrih ili vlažnih kolovoza, donositi i otežanu vidljivost, zbog koje će im danas vožnja biti nešto teža.

Pažljivije treba voziti i na putevima u planinskim predelima na kojima odroni ili nanosi zemlje na kolovoz mogu da iznenade vozače.


Ne baš povoljne vremenske prilike, umeren intenzitet saobraćaja koji u pojedinim delovima dana može biti i pojačan, u kombinaciji sa neprilagođenom brzinom i nedovoljnim odstojanjem između vozila, donosi nepredviđene zastoje i kraće prekide u saobraćaju.

Na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja, dok su putnički terminali na graničnim prelazima zatvoreni za sve građane.

Radovi na više deonica

Na auto-putu E-75 od 13. maja do 1. novembra izvodiće se radovi na izgradnji nove petlje Bubanj Potok, koji će se vršiti u zaustavnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se preusmeravati na voznu i preticajnu traku, saopštili su Putevi Srbije.

Na deonici Batočina – Kragujevac u toku su radovi na izgradnji nove trake i rekonstrukciji postojeće kroz Batočinu, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

U zoni radova od benzinske stanice “Knez petrol” do česme u Batočini, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na desnoj kolovoznoj traci i planirano trajanje radova je do 1. novembra.

Zbog radova na redovnom održavanju, do 20. avgusta na snazi je obustava saobraćaja kod mesta Orlovat, most preko reke Tamiš.

Alternativni putni pravci za vozila koja se kreću iz pravca Zrenjanina i Perleza ka Tomaševcu, Uzdinu i Kovačici preko Orlovata, upućuju se na Farkaždin – Kovačica, a vozila koja se kreću iz pravca Padine i Kovačice ka mestu Orlovat i dalje prema Zrenjaninu, upućuju se na Farkaždin – Perlez.

U delu puta Jošanička Banja – Kopaonik na snazi je do 31. jula obustava saobraćaja zbog radova, a alternativni putni pravac za Kopaonik je Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik, a iz pravca Kruševca, Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik.

Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna vozila je pet sati, a na Horgošu i Kelebiji po tri.

Na ostalim graničnim prelazima i na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

USLOVE SAOBRAĆAJA OBEZBEDILA AUTO ŠKOLA ”SALE”

ПретходниOtvorena tri granična prelaza za promet robe sa Mađarskom i Hrvatskom
СледећиPreporuka Kriznog štaba: Od petka za ulazak u Srbiju nije neophodan test

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.