Lotrek u Somboru

Noc_muzeja_2019_Sombor.jpg
Foto: soinfo.org


Izložba posvećena čuvenom francuskom impresionisti Anriju de Tuluz – Lotreku biće otvorena 18. maja u „Noći muzeja” u našem gradu.

Šesnaesta Noć muzeja držaće budnim 18. maja brojne gradove i mesta širom Srbije.

Kulturni centar Laza Kostić Sombor premijerno u „Noći muzeja” otvoriće izložbu posvećenu čuvenom francuskom impresionisti Anriju de Tuluz – Lotreku, realizovanu u saradnji sa „Srednjoevropskim kulturnim centrom” iz Novog Sada.

Kroz dvadeset pet litografija i originalnih naslovnica modnih magazina posetioci će moći da se upoznaju sa stvaralaštvom jednog od najznačajnijih postimpresionista, uz Gogena, Van Goga i Sezana.

Nakon velikih pobeda, dolazi sloboda i zato je okosnica 16. Noći muzeja, koja će se održati 18. maja upravo to – osvajanje i upražnjavanje slobode umetničkog izražavanja. Iako je mi danas često podrazumevamo, činjenica je da znamo da je cenimo tek kada je izgubimo. U tom smislu prednjače stvaraoci sa svih meridijana, jer nije tajna da je sloboda, kao stanje svesti, oduvek bila ideja vodilja i inspiracija umetničkog bunta. Na taj način su stege i zabrane, koje su često bile deo društvenih normi, postale kreativni ventil, a umetnost ogledalo društva – saopštili su organizatori.


Noc_muzeja_2019_Sombor.jpg
Foto: soinfo.org

Sve informacije o programu 16. Noći muzeja uskoro će biti dostupne na zvaničnom sajtu, kao i putem društvenih mreža fejsbuk i instagram.

soinfo.org

ПретходниU Srbiji dobri uslovi za proizvodnju oraha, zarada sigurna
СледећиMajku posle svađe usmrtio ašovom

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.