Lotrek u Somboru

Noc_muzeja_2019_Sombor.jpg
Foto: soinfo.org


Izložba posvećena čuvenom francuskom impresionisti Anriju de Tuluz – Lotreku biće otvorena 18. maja u „Noći muzeja” u našem gradu.

Šesnaesta Noć muzeja držaće budnim 18. maja brojne gradove i mesta širom Srbije.

Kulturni centar Laza Kostić Sombor premijerno u „Noći muzeja” otvoriće izložbu posvećenu čuvenom francuskom impresionisti Anriju de Tuluz – Lotreku, realizovanu u saradnji sa „Srednjoevropskim kulturnim centrom” iz Novog Sada.

Kroz dvadeset pet litografija i originalnih naslovnica modnih magazina posetioci će moći da se upoznaju sa stvaralaštvom jednog od najznačajnijih postimpresionista, uz Gogena, Van Goga i Sezana.

Nakon velikih pobeda, dolazi sloboda i zato je okosnica 16. Noći muzeja, koja će se održati 18. maja upravo to – osvajanje i upražnjavanje slobode umetničkog izražavanja. Iako je mi danas često podrazumevamo, činjenica je da znamo da je cenimo tek kada je izgubimo. U tom smislu prednjače stvaraoci sa svih meridijana, jer nije tajna da je sloboda, kao stanje svesti, oduvek bila ideja vodilja i inspiracija umetničkog bunta. Na taj način su stege i zabrane, koje su često bile deo društvenih normi, postale kreativni ventil, a umetnost ogledalo društva – saopštili su organizatori.


Noc_muzeja_2019_Sombor.jpg
Foto: soinfo.org

Sve informacije o programu 16. Noći muzeja uskoro će biti dostupne na zvaničnom sajtu, kao i putem društvenih mreža fejsbuk i instagram.

soinfo.org


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.