Lovci održavaju ravnotežu u prirodi

Lovačko udruženje “Podunavlje“ sa sedištem u Futogu postoji već 97 godina. Više od 200 lovaca čini to udruženje, a lovačko društvo “Jarebica“ je jedan od njihovih ogranaka. Oni su tu da održe ravnotežu u prirodi, ali i da ukažu na probleme kada do njih dođe. …
Shodno sezoni, ide se u lov na divlje svinje, zečeve, fazane, srneću divljač i drugo, kaže počasni član lovačkog društva, Dejan Milkov. On je jedan je od najstarijih lovaca i, kako kaže, ceo život je posvetio tome.

„Lovci ko lovci, i oni prate savremene tokove lovstva. Ne može se naravno poljoprivreda u našoj lepoj Vojvodini zapostaviti zbog lova i lovstva ali mi se trudimo koliko god nam dozvoljavaju naše mogućnosti da održimo balans u prirodi“, izjavio je Dejan Milkov, počasni član Lovačkog udruženja „Podunavlje“.

Iako se strogo vodi računa o kvotama odstrela, saobraćajni udesi gde učestvuje i divljač takođe, često se događaju, i tu je i problem nekontrolisane nomadske ispaše, kao i seče drveća“, rekeo je Stanko Beko, predsednik čuvarske sluižbe.

Lovačko udruženje poseduje i uzgajališta fazana, gde se smeštaju fazani starosti od 6 nedelja, koji se nakon 20 nedelje puštaju u prirodu. Kao takvi se izlovljavaju, kako za redovan lov članova udruženja, tako i za turistički lov.

Izvor: rtv.rs

ПретходниČLANOVI „SOMBORCA“ USPEŠNI
СледећиOtapanje snega, kiša, na istoku ledena

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.