Lovci održavaju ravnotežu u prirodi


Lovačko udruženje “Podunavlje“ sa sedištem u Futogu postoji već 97 godina. Više od 200 lovaca čini to udruženje, a lovačko društvo “Jarebica“ je jedan od njihovih ogranaka. Oni su tu da održe ravnotežu u prirodi, ali i da ukažu na probleme kada do njih dođe. …
Shodno sezoni, ide se u lov na divlje svinje, zečeve, fazane, srneću divljač i drugo, kaže počasni član lovačkog društva, Dejan Milkov. On je jedan je od najstarijih lovaca i, kako kaže, ceo život je posvetio tome.

“Lovci ko lovci, i oni prate savremene tokove lovstva. Ne može se naravno poljoprivreda u našoj lepoj Vojvodini zapostaviti zbog lova i lovstva ali mi se trudimo koliko god nam dozvoljavaju naše mogućnosti da održimo balans u prirodi”, izjavio je Dejan Milkov, počasni član Lovačkog udruženja “Podunavlje”.

Iako se strogo vodi računa o kvotama odstrela, saobraćajni udesi gde učestvuje i divljač takođe, često se događaju, i tu je i problem nekontrolisane nomadske ispaše, kao i seče drveća”, rekeo je Stanko Beko, predsednik čuvarske sluižbe.

Lovačko udruženje poseduje i uzgajališta fazana, gde se smeštaju fazani starosti od 6 nedelja, koji se nakon 20 nedelje puštaju u prirodu. Kao takvi se izlovljavaju, kako za redovan lov članova udruženja, tako i za turistički lov.

Izvor: rtv.rs


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.