Luna-parku nije mesto na livadi pred Samoizborom

Brojne primedbe građana na odluku JKP Prostor da se zabavnom parku dozvoli povratak na prostor ispred Aman marketa na Prvomajskom bulevaru.

Građani ovog dela Sombora kažu da maltretiranje traje nekoliko godina. – Njihov dolazak, zbog koronavirusa, je ove godine kasnio nekoliko nedelja, ali se u suštini ništa drugo nije promenilo. Buka je jednako nepodnošljiva – kažu nezadovoljni stanovnici Prvomajskog bulevara, ali i susednih ulica.

Napominju da su svakodnevno od 17 do 22 sata prinuđeni da trpe najgori oblik kakofonije i navode da ih zaista zabrinjava što je javno komunalno preduzeće Prostor izdalo dozvolu za boravak luna-parka na ovom prostoru iako za to ne postoji ni minimum uslova. Građani skreću pažnju da u najbližoj okolini živi veći broj roditelji sa malom decom, ali i da je značajan broj najstarijih sugrađana.

SOinfo.org portalu su skrenuli pažnju da zakupci ove površine nisu preduzeli bilo kakve mere za sprečavanje širenja koronavirusa. – Nije ispoštovan čak ni minimum obaveza. Žetoni se vrte iz ruke u ruku, nema dezinfekcije, smeće se ostavlja i leti na sve strane. Jednostavno, nedopustivo – ukazuju stanovnici ovog kraja grada. Naglasili su i da nemaju problema sa dečijim žamorom, koji se tokom većeg dela dana, čuje iz susedstva, skejt parka i teretane na otvorenom.

Svoje zapaženje o luna-parku na Prvomajskom bulevaru pre nekoliko dana, u diskusijama, je izneo i naš korisnik VelikiStrumf. Upitao je ko je dao dozvolu za postavljanje „kampirališta” na travnjaku ispred prodavnice Aman na Selenči.

Potom je izrazio nadu da neka inspekcija redovno obilazi luna-park kako bi proverila da li se poštuju sve zdravstveno-higijenske mere u radu, da li su sva zaposlena lica redovno prijavljena, te da se zna kako je vlasnicima, porodicama i radnicima luna-parka dozvoljeno da žive na ovom prostoru koji nije zaveden kao kampiralište.

Smatra da ni turistička inspekcija nema pojma koliko im ljudi boravi u gradu na ovaj način, zauzimajući svakodnevno sve veći deo travnjaka.  

SOinfo.org je Javnom komunalnom preduzeću Prostor uputio veći broj pitanja koja se tiču dozvole i ugovora, koji prate izdavanje javne površine na Prvomajskom bulevaru.

Izvor: savamajstor@ soinfo.org

ПретходниTramp: Završavamo eru beskonačnih ratova
СледећиTim u finalu slavio protiv Krajinovića

1 КОМЕНТАР

  1. Ne bih da biram strane u ovom nazovi sukobu ali ti koji se bune sami sebi u stomak skaču.Koliko sam shvatio njima smeta buka i uslovi koji bi trebali postojati zbog korone.I malo dalje kažu ne smetaju im deca i mladi u skejt parku.Ja sam prolazio ovih dana tuda i u skejt parku se isto ne poštuju uslovi zbog korone čak je,bar po meni,i gore nego u luna parku.Na spravama za vežbanje bude po nekoliko mladića koji vežbaju bez ikakve zaštite ili dezinfekcije.Takođe ni nivo buke nije mnogo manji u odnosu na luna park.Po mom mišljenju ovo je u stvari u pitanju rasna tj. nacionalna netrpeljivost jer znamo s kim se povezuju luna parkovi,ringišpili i ostala zabava.Konkretno kad se kaže luna park prva asocijacija je romi,cigani.Zbog toga tj zbog predrasuda se bune ti što se bune.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.