Мађарска спрема милионе за пројекте у Србији

cash_money_Euros

Мађарска је спремна да уложи милионе евра у пројекте у Србији и Републици Српској, а на овом пакету инсистирао је лично премијер Мађарске Виктор Орбан, пише „Српски телеграф“.

Позивајући се на своја сазнања, лист пише да ће највећи део пројеката бити реализован у Војводини, али да су предвиђене значајне инвестиције и у централној Србији и Републици Српској.

Неименовани саговорник „Српског телеграфа“ каже да се неке од тачака из тзв. „Орбановог пакета“ већ увелико реализују.

„Нешто у Војводини, али нешто и у другим деловима Србије. То се, пре свега, односи на банкарство, пољопривреду, итд. Шандор Чањи, најбогатији Мађар и власник ОТП банке ускоро ће, уз војвођанску банку, преузети и Сосијете женерал и није искључено да ће даље наставити ширење“, каже исти саговорник.

Додаје да ће уз привредну сарадњу, Мађарска наставити и да инсистира на што бржем прикључењу Србије ЕУ.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да би овакав план допринео још бољој сарадњи и развоју две државе.

„Србија већ има одличну сарадњу са мађарском владом и развијене пројекте у сектору прерађивачке индустрије. У Ариљу се гради српско-мађарска фабрика за прераду малина капацитета 12 тона. Уговарамо и отварање четири компаније у Војводини, две на простору западне Србије. Шандор Чањи је заинтересован за отварање пет логистичких центара у Бачкој Тополи, Новом Саду, Сремској Митровици и на још две локације на територији Војводине. Орбанов предлог би за Србију много значио, јер је Мађарска поуздан инвеститор и има добро тржиште“, рекао је Недимовић.

Економиста и директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић истакао је да је пакет одлична вест за Србију и да ће кредити омогућити развој привреде, што ће, како каже, помоћи и Србима и Мађарима.

Према речима шефа посланичке групе Савеза војвођански Мађара у Скупштини Србије Балинта Пастора, сарадња Србије и Мађарске непрестано јача већ три године.

„Уложено је преко 250 милиона евра и програм ће се наставити и у наредним годинама. Ово је доказ да је успостављена одлична сарадња између Мађарске и Србије, односно председника Александра Вучића и Виктора Орбана“, рекао је Пастор.

rtv.rs


ПретходниНаставник из Апатина ухапшен због дечје порнографије
СледећиТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА ОДРАСЛИХ КОМАРАЦА ИЗ ВАЗДУХА И СА ЗЕМЉЕ

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.