„Malograđani“

Фото: Синиша Трифуновић

„Malograđani“ Maksima Gorkog na sceni Narodnog pozorišta u Somboru!

Na sceni Narodnog pozorišta u Somboru gostovao je Dramski teatar na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga sa predstavom „Malograđani“ Maksima Gorkog.

Bio je ovo jednako veliki izazov za reditelja Vladimira Tumanova kao i za ansambl koji je ovom predstavom postao pravi ambasador ruske kulture na Balkanu. Trebalo je imati hrabrosti, ističe reditelj, prihvatiti izazov i krenuti na svetinju.

„Srž problema je borba pokoljenja. Besmisleno je pokazati tu borbu i ko je u pravu u svetu koji je izgubio vezu sa vremenom“, naglasio je Tumanov.

U ulogu udovice Jelene Nikolajevne, mlada glumica Jekaterina Zorina ušla je tokom godinu dana rada na predstavi, jer kako ističe, Gorki je genijalan pisac koji se igra za sva vremena.

„Zahtevan je tekst, duga predstava. U nju smo svi uložili dušu, ima puno suza, osećamo vibraciju i doživljaj publike“, kaže Zorina.

Akteri drame žive u istorijski prelomnom vremenu. Očigledna je kriza tradicionalnih porodičnih vrednosti, dolazi novi naraštaj i generacijski sukobi. „Malograđani“ Maksima Gorkog odavno su ušli u zlatni kanon svetske dramaturgije.

rtv.rs

ПретходниEU čisti Veliki bački kanal
СледећиOBAVEZNO UKLANJANJE AMBROZIJE

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.