Maštovita Somborka dizajnira unikatne rukavice: Nikada nisam sašila isti par

rukavice_sombor_unikatne

Током хладних дана жеснке рукавице нису само ту да загреју, већ и да украсе изглед руке, као модни детаљ. Даница Комадина из Сомбора последњу деценију има необичан хоби, бави се дизајнирањем маштовитих уникатних рукавица и каже да никада није сашила исти пар. Истиче да је њен хоби допуна кућног буџета, а производе испред Удружења старих уметничких заната излаже на сајмовима, којих је фалило претходне године.

Уникатне рукавице искројене и сашивене у радионици Данице Комадине из Сомбора су попут накита за женске руке у облику рукавице. За израду користи различите материјале попут штофа, сатена, чипке и трикотаже, а сваки модел је другачији, па и време утрошено израду.

rukavice_sombor

„Храним своју душу радећи своје рукавице. Када ме питају да ли се исплати, ја им кажем да се исплати због тога што ме све ово чини срећном и задовољном, а то значи да идем мање код лекара. Када их креирам и кројим, ја мислим само о томе како ће лепо да изгледају…И  увек су другачије“, казала је Даница Комадина из Сомбора.

Кожу, дугмад, цирконе и рајфешлусе користи за детаље и украсе.

„Од овога никако не може да се живи, а нарочито због тога што ја то не желим да радим на велико и да радим серијски по 20 или 30 истих пари. Моје су рукавице искључиво уникати, само радим по један пар. Од тога не може да се живи, али ја живим од задовољства када сваки пут нешто ново из своје маште сашијем“, саопштила је Комадина.

Пре десет година Даница је почела са малом колекцијом од двадесет пари рукавица, да би касније почела да шије све што осмисли. До сада их је сашила на стотине и све су биле уникати, који красе и греју женске руке на различитим меридијанима.

Извор: РТВ (Весна Милановић Симичић)

ПретходниUhapšeno pet taksista zbog krijumčarenja migranata
СледећиZlatibor: Počela ski sezona na Torniku

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.