Maštovita Somborka dizajnira unikatne rukavice: Nikada nisam sašila isti par

rukavice_sombor_unikatne

Tokom hladnih dana žesnke rukavice nisu samo tu da zagreju, već i da ukrase izgled ruke, kao modni detalj. Danica Komadina iz Sombora poslednju deceniju ima neobičan hobi, bavi se dizajniranjem maštovitih unikatnih rukavica i kaže da nikada nije sašila isti par. Ističe da je njen hobi dopuna kućnog budžeta, a proizvode ispred Udruženja starih umetničkih zanata izlaže na sajmovima, kojih je falilo prethodne godine.

Unikatne rukavice iskrojene i sašivene u radionici Danice Komadine iz Sombora su poput nakita za ženske ruke u obliku rukavice. Za izradu koristi različite materijale poput štofa, satena, čipke i trikotaže, a svaki model je drugačiji, pa i vreme utrošeno izradu.

rukavice_sombor

„Hranim svoju dušu radeći svoje rukavice. Kada me pitaju da li se isplati, ja im kažem da se isplati zbog toga što me sve ovo čini srećnom i zadovoljnom, a to znači da idem manje kod lekara. Kada ih kreiram i krojim, ja mislim samo o tome kako će lepo da izgledaju…I  uvek su drugačije“, kazala je Danica Komadina iz Sombora.

Kožu, dugmad, cirkone i rajfešluse koristi za detalje i ukrase.

„Od ovoga nikako ne može da se živi, a naročito zbog toga što ja to ne želim da radim na veliko i da radim serijski po 20 ili 30 istih pari. Moje su rukavice isključivo unikati, samo radim po jedan par. Od toga ne može da se živi, ali ja živim od zadovoljstva kada svaki put nešto novo iz svoje mašte sašijem“, saopštila je Komadina.

Pre deset godina Danica je počela sa malom kolekcijom od dvadeset pari rukavica, da bi kasnije počela da šije sve što osmisli. Do sada ih je sašila na stotine i sve su bile unikati, koji krase i greju ženske ruke na različitim meridijanima.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниUhapšeno pet taksista zbog krijumčarenja migranata
СледећиZlatibor: Počela ski sezona na Torniku

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.