Medijska pismenost za zrelo doba – zum konferencija

medijska pismenost

Biblioteka Plus iz Beograda organizovala je zum konferenciju pod nazivom Medijska pismenost za zrelo doba; Medijsko nasilje i medijska ekologija. Medijator konferencije je bila dr Maja Vukadinović, a pozdravnu reč su dali Zoran Hamović, predsednik Udruženja Biblioteka plus i Slavica Trifunović, pomoćnica ministra kulture.

U glavnom delu konferencije, sa svojim prezentacijama, osim Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” učestvovali su i predstavnici Gradske biblioteke Subotica, Gradske biblioteke Ljig, Gradska biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Kragujevca, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva, Narodne biblioteke Osečina i Biblioteke Centra za kulturu iz Kladova.

Somborsku Biblioteku predstavila je Žana Gnjatović, diplomirani bibliotekar, radom sa temom Medijska pismenost i bibliotečke usluge somborske biblioteke namenjene osobama starije životne dobi.

Nakon prezentovanih radova sledila je diskusija kao i okrugli sto na temu: Neophodno i moguće: medijska pismenost za zrelo doba i javne biblioteke.

Učestvavali su: prof. dr Miroljub Radojković, dr Mirjana Matović a uvodničar je bio dr Miroljub Radojković. Da podsetimo, cilj projekta Medijska pismenost za zrelo doba je da se bibliotekarima pruži stručna podrška da razvijaju znanja i ohrabre starije građane, korisnike biblioteka da se služe društvenim medijima, internetom, ali da uz pomoć bibliotekara pažljivije biraju, stvaraju i razmenjuju medijske sadržaje.

ПретходниPOLICAJAC U CENTRU SOMBORA NAKON PRETRESA PRIVEO DVA MIGRANTA
СледећиMeđunarodni dan starijih osoba

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.