Međunarodna naučna konferencija

Međunarodna konferencija

Međunarodna naučna konferencija pod nazivom  Jezik, književnost i igra, održana je po osmi put u petak, 24. maja, na Alfa BK Univerzitetu u Beogradu, na kojoj je Gradska biblioteka Karlo Bijelicki  imala zapažen nastup.

Održano je posebno predavanje i promocija (elektronskog izdanja u pripremi) knjige Elementarne igre moga kraja, Branislava Milinkova. Na početku je prisutnima predstavljen rad naše biblioteke, u filmu priređenom povodom ovogodišnjeg jubileja – 160 godina postojanja GBKB, kao i nekoliko naših poslednjih izdanja, ali je glavna tema bila pomenuta knjiga.

Reč o knjizi i predavanje na temu Funkcije brojalica i razbrajalica u dečjim igrama priredile su prof. dr Nada Todorov i Nataša Turkić, direktorka GBKB , elektronsko izdanje priredio je Dejan Podlipec, a o knjizi su na koferenciji govorile prof. dr Nada Todorov i Anđelija Pruginić, diplomirani bibliotekar GBKB.

Knjiga Elementarne igre moga kraja, Branislava Milinkova, uskoro će biti dostupna i na sajtu biblioteke Karlo Bijelicki (www.biblioso.org.rs), u rubrici E-knjige, u izvornom izgledu, a u pripremi je i štampano izdanje.

Međunarodna konferencija

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.