MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI FESTIVAL „EVROPSKI AMAZON“

U okviru realizacije projekta  „Amazon of Europe Bike Trail – Biciklistička ruta Evropski Amazon“,  u Somboru je u subotu 5. oktobra organizovana manifestacija  Međunarodni biciklistički festival „Evropski Amazon“

Učesnike je na startu manifestacije pozdravila Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast dece, omladine i sporta, nakon  čega se biciklovima došlo do Bačkog Monoštora.

Prisutni su u Etno kući „Mali Bodrog“ imali priliku da od predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, zamenika gradonačelnice Antonia Ratkovića saznaju nešto više o radu Saveta, načinu na koji se finansira i na koji se troše sredstva, a razgovaralo se i o potrebama za poboljšanjem saobraćajne infrastrukture koje imaju biciklisti u Gradu Somboru.

Šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj Mihael Plac predstavio je Projekat „Amazon of Europe Bike Trail- Biciklistička ruta Evropski Amazon”, koji se realizuje u okviru drugog poziva, od strane  “Interreg Danube Transnational Programme”, a predstavnik Saobraćajne policije PU u Somboru Predrag Manojlović održao je predavanje o bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Biciklisti su se vozili šetnom stazom „Štrbac“ u okviru Specijalnog rezervata prirode „Gornje podunavlje“, nakon čega je sledio ručak i povratak u Sombor.

Grad Sombor je regionalni koordinator na realizaciji projekta „Amazon of Europe Bike Trail – Biciklistička ruta Evropski Amazon“. Međunarodni biciklistički festival „Evropski Amazon“ se održava od avgusta do oktobra 2019. godine na području prvog petodržavnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansira se u okviru Dunavskog Transnacionalnog programa Evropske unije (ERDF i IPA fondovi). Realizacija projekta je počela 1. juna 2018. godine i traje do 31. maja 2021. godine. Ukupna vrednost projekta je 3,176,000.00 evra, podeljenih između 15 partnera.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниODRŽAN MEĐUNARODNI RUKOMETNI TURNIR ZA VETERANE
СледећиIvo Andrić prvi put na daskama somborskog Teatra

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.